onsdag 26 september 2012

Projekt Ekan

Projekt Ekan bjuder på två digitala låtar. Den ena som någon slags singel, den andra som smakprov på deras debutalbum, som släpps av Switchlight Records den 24:e novemeber. Detta kommer även att firas med en releasefest: https://www.facebook.com/events/503304189699475/

Här är singeln, Köpenhamn: 


Och här är den nya, Jag Hatar Snuten:
 
 

Pretty Shitty Kjell - Bandsläpp #7

Det sjunde bandet blir inga mindre än svenska Contemptuous som återförenas för en kväll. Det kommer även släppas en skiva med bandet i samma veva. Det är låtarna från fullängdaren "For The Lot Of You" + låtar från spliten med Royal Stakeout + osläppta demolåtar. Släppet blir både på vinyl och cd verkar det som.


måndag 24 september 2012

Pretty Shitty Kjell - Bandsläpp #6

Det sjätte bandet blir Booze & Glory.


Topp 10

För att jag är uttråkad gör jag en topp 10. Den här består av de tio bästa låtarna just, precis, nu. Frågar någon senare idag så har listan säkert ändrats. Här har vi dem, utan inbördes ordning:





















Smash The Discos #2

Smash The Discos' andra kväll drar igång 24/11 med tre band. Det är suveräna Vindicate This!, mäktiga The Bristles och Projekt Ekan som jag bara känner igen till namnet. Ni som bor i Malmö bör gå dit. Dj Chili kör pausmusik.


Pretty Shitty Kjell - Bandsläpp #3, #4 och #5

med bloggfri helg har jag inte uppdaterat med de senast släppta banden till PSK 4. Här kommer de iaf:

#3 - Prins Carl
#4 - Infa Riot
#5 - Gatans Lag

Det ser ju klart stabilt ut än så länge och dessutom har line-upen utökats med ett utländskt band till (fem istället för fyra alltså). 


fredag 21 september 2012

Pretty Shitty Kjell 4 - Bandsläpp #2

"Andra bandsläppet till PSK4 är inga mindre än "husbandet" AGENT BULLDOGG som startade 1986, mest för att ha något att göra, spela sin version av punk och dricka några öl tillsammans. Att Bulldogg alltid var mer eller mindre motarbetade ökad
e bara viljan att göra deras grej på sina villkor. 26 år har gått, och trots att medlemmar kommit och gått är drivkraften densamma. Vänskapen och det gemensamma intresset är det viktigaste, samt förstås att få dela det med alla polare som omgivit bandet under alla år."

torsdag 20 september 2012

Peter & The Test Tube Babies till Stockholm!

Första bandet som släpps för Pretty Shitty Kjell 2013 är inga mindre än Peter & The Test Tube Babies. För att mäta sig med tidigare års line-ups så är det här defenitivt ett steg i rätt riktning!

Kolla mer detaljer på facebook-eventet: http://www.facebook.com/events/116617618488409/

Detaljer kring miniturnen med Agent Bulldogg och Condemned 84

Pretty Shitty Town meddelar följande:

"Vi har legat lågt med spelningar men är nu tillbaka och enligt oss gör vi det ordentligt genom en turné den första helgen i November under namnet The Real Oi! Tour 2012. Det är första gången vi ger oss på att göra en turné och vi satsar på att ge er ett av Englands och ett av Sveriges bästa band i form av Condemned 84 och Agent bulldogg!

Denna turné är även en klubbturné med väldigt begränsat antal biljetter på varje ställe och du ges troligen inte många chanser att se en sådan uppsättning av band i såpas...s små lokaler!

Följande städer stannar vi till i:

Torsdagen den 1:e November – Norrköping.
Spelningen hålls på Kulturhuset (I samma hus som kulturkammaren, Slottsgatan 133) och man släpper in 80 personer. Denna spelning är den enda på turnén som INTE har någon ÅLDERSGRÄNS och som även kommer ha ett supportband vid namn Dödsångest (nrkpg). Insläpp 19.00, Entré 200 kr. Biljetter köps via www.tickster.com. (sök på Condemned 84)


Fredagen den 2:e November – Eksjö.
Spelningen hålls på Hijackers Rock n´roll & Motorclub och man släpper in 150 personer. Åldersgräns 18 år, Insläpp 19.00. Entré 250 kr. Biljetter köps via www.tickster.com (sök på Condemned 84)

Lördagen den 3:e November - Stockholm.
Spelningen hålls på China Station i Haninge och man släpper in 150 personer. På detta gig kommer det även bli supportband i form av The Lowlifes (sthlm).
Åldersgräns 18 år, Insläpp 19.00. Entré 280 kr. Biljetter köps via www.tickster.com (sök på Condemned 84). Spelningens lokala arrangör är Club Disorder!

Vi ses i dimman allihopa!"

Delvis gamla nyheter. Det nya är dock att The Lowlifes supportar på Stockholmsspelningen och att samma spelning har bytt lokal, från Snövit till Chona Station.

måndag 17 september 2012

Rea hos Switchlight Records

Ja ni läste rätt. Kolla in http://switchlightrecords.blogspot.se/p/sale-switchlights-to-make-room-in.html och lägg era pengar på lite högkvalitativ punk. Rean pågår fram till och med den 9:e oktober.

Derby STHLM kör releasefest

Den 13:e oktober på RoQ i Stockholm hålls releasefesten för Derby STHLM's kommande platta. Det är frivillig entré för att finansiera en eventuell uppföljare.

Gatans musik - Punk för hemlösa

Så här är det:

"Punk till förmån för Stockholms hemlösa.

Situationen för Stockholms hemlösa ser mer desperat ut än tidigare år och antalet uteliggare ökar. Gatans Musik, med hjälp av ett gäng oldscholl Punk band och Fryshuset anordnar Stödgala där all eventuell överskott oavkortat går till Situation Stockholms verksamhet.

Banden som spelar är:
ATTENTAT [gbg]
ALONZO & FAS 3 [sthlm]
TROUBLEMAKERS [gbg]
BITCH BOYS [sthlm]
THE BRISTLES [landskrona]

Pris: 160 kr i förköp / 180 kr på dörren.
Info om biljettsläpp inom kort"






Datumet är den första demcember.

https://www.facebook.com/events/401368779928417/?ref=ts

söndag 9 september 2012

Dödsångest - Digital demo

Dödsångest, före detta Offroads, har påbörjat inspelningen av en skiva om jag förstår saken rätt. Här är tre låtar.


Tjuvar har besökt Cyklopen

Cyklopen är tillbaks och arrangerade i fredags en spelning med Makabert Fynd (som jag inte kommer skriva om för att jag faktiskt inte såg bandet utan bara hängde runt som en annan idiot). 

I vilket fall som helst så har all ljudutrustning blivit stulen efter partajet. Även dyra verktyg och selar som används vid byggandet har stulits, tillsammans med Cyklopen-T-Shirts. 

Detta var ett stort bakslag, då intäkterna skulle användas till att bygga klart huset. Nu går det hela åt till att ersätta det som blivit stulet. Troligtvis går projektet i back.

På deras hemsida, http://www.cyklopen.se/, kan man hjälpa till med ett bidrag om man har råd och lust.


Oldfashioned Idea's andra platta på vinyl

Pretty Shitty Town presenterar Oldafashioned Idea's andra album "Promises Means Nothing" i vinylformat nästa vecka. Riktigt bra skiva kan jag säga till er som inte har hört den. Kolla upp!

Spotlicks släpper album

Efter många om och med så komemr Spotlicks skiva nästa vecka. Nu planeras releasefest och den som vill boka kan höra av sig till spotlicks@gmail.com

The Bristles nya skiva: "Bigger than punk"

Switchlight Records, Heptown Records, Turist i Tillvaron & Noise Of Sweden släpper The bristles nya skiva i oktober om allt går som det ska. Den kommer att innehålla 11 nya låtar och namnet blir "Bigger than punk". Den kommer att finnas både som Cd och Lp.

fredag 7 september 2012

2012 - 09 - 01 Wolfbrigade + Dissocial på Liffeys (Püssy a Go Go)

Liffeys i Gamla Stan i stockholm huserade den här kvällen ett par punkband. Eller nått. Stället är ganska schysst men lite trångt. Stort plus är att det är valfritt att ta av sig i garderoben. 

Fullt med folk och nitar. Och typ dreads och kepsar. Någon tuppkam och faktiskt ett par rakade skallar. Så såg publiken ut den här kvällen och det hälsades vitt och brett på gamla och nya bekanta. 

Dissocial

Först på scenen var Dissocial som lirade sitt första gig efter bara ett par rep. Det var tydligen mycket nervöst inför att öppna för Wolfbrigade. Jag förstår faktiskt inte nervositeten i det. I vilket fall som helst så gjorde de ett bra gig, med låtar med snabba riff och trummor, men till den stora glädjen mindre metal och mer punk. Det lät delvis riktigt bra, även om jag tror att det här ett sånt där band som nog är mycket bättre live än vad det någonsin blir på skiva. Jag ser gärna mer någon dag dock.

Fanzinet Ex Animo inhandlades, även om jag tror att det mest handalr om crust nu för tiden. 

När Wolfbrigade spelade var det så fullt i Liffeys källare att jag inte pallade vara där. Så intresserad var jag ju faktiskt inte. Istället gick jag upp till övervåningen och lyssnade på två goda herrar som spelade halvakustiska covers på Creedence Clearwater Revival, The Pouges och Animals. Det var bättre.

Wolfbrigade
Bilderna är tagna av Rasmus Bergström.



Condemned 84 på miniturné i Sverige

Condemned 84 kommer till Sverige på Prettys Shitty Towns initiativ och gör tillsammans med Agent Bulldogg tre gig.

På facebook finns det här evenemanget: http://www.facebook.com/events/462860857080551/

Rebellion, Blackpool, 2012 - Del 3

Sångare i Geoffrey Oi!Cott.
Det blir en sista del om de två återstående dagarna, för febern slog till och många band missades. På dagens lista fanns Running Riot till att börja med. När jag med sällskap kom till Olympiascenen så möttes vi istället av Geoffrey Oi!Cott. Dessa herrar var iklädda cricketkläder och viftade med cricketträn. Fascinerande syn. Men i musikväg var det riktigt bra och jag vill gärna se det igen. De drog ut på tiden en del men lämnade till slut över till Running Riot.
Running Riot
Irländarna gjorde bra ifrån sig med en ganska tunn publik till en början. De spelade favoriter som Double the Pain och Lost Generation. Under spelningen bombarderades musikerna med gummiankor från publiken. Sångaren tyckte det var kul och langade tillbaks så många han kunde. Om någon förstår varför detta hände så välkommen att förklara.

The Pigs
Åter till ett band som nyligen återförenats. The Pigs stod på Arena och levererade. Tight och ös istället för tröttheten som man kunde förvänta sig. Till allas stora glädje körde de Youthanasia hyfsat tidigt i setet och fortsatte med grymt gitarrspetsade låtar som They Say, General Election och Explotation. Leadgitarren hade lite problem med en sladd som glappade, men annars var det kanon.

Subculture
Subcultures tur. De spelade samtidigt som "Oi!-giget" (en spelning som hålls samtidigt som Rebellion-festivalen, delvis för att en del band inte får spela på den riktiga festivalen, delvis för att bråka) och förlorade nog en del publik på det. Dessutom var de trött och långsamma, men lyckades ändå få till en bra spelning. Materialet är delvis riktigt bra. De spelade två låtar från den nya sjuan; Take the World och Hidden Agenda samt gamla klassiker; Stick Together och University City. Helt klart en till värd återförening, och kul att de faktiskt släpper nytt material.

The Enemy
Sedan blev det The Enemy. De är ju ok på skiva tycker jag. De har lie tendenser at göra intetsägande musik, även fast flera låtar är riktigt bra. Live var det grymt. Gubbarna öste på bra och vi i publiken fick höra bl.a. Last Rites, Fallen Hero och Punk's Alive, vilket är tre bra låtar.

Case
Efter The Enemy följde Case på Arena-scenen. De knockade mig totalt. Fy. Fan. Det var så sjukt bra. De har spelat några gig sedan de återförenades för någo år sen och släppte skiva och hade sig, och de är uppbokade på ett par gig nu också verkar det som. Alla som har chansen borde åka och se Case, för så bra var det. Självklart fick man åtnjuta låtarna från singeln Wheat From The Chaff, där Criminal Ways var mäktigast, Oh var svängigast (på typ hela festivalen) och Smiling my Life Away var bäst.

Någon lirare i The Only ones
Sista bandet för kvällen, denna tredje festivaldag, blev The Only Ones. De var 25 minuter sena, vilket var ok för att man satt i den där biosalongen. Och det var så tråkigt. Och efter-festival-febern började tränga på redan nu. Nej, de var iget att ha - även om andra i sällskapet tyckte annorlunda.

Sista dagen hade febern drabbat mig rejält. Så pass att jag abra såg tre band, missade miljoner band, och inte ens lyckades med att bli full. 

Första bandet var i alla fall Booze and Glory. De levererade som alltid, men det är något märkligt med dem. De har blivit stora, eller vad man ska säga, inom delar av scenen och hyllade och jag vet inte vad. Ändå så är de långt ifrån snortajta. Absolut inget måste så klart, men det känns konstigt. De spelade i varje fall många bra låtar från både första och andra albumet, och även England Will Never Change från splitsjuan med The Warriors. Our Passion kan ha varit den bästa låten (möjligtvis med undantag för Swinging Fuckin' Hammers). Avslutade gjorde de med att köra cover på Skinhead Love Affair, för en uppmärksam betraktare i lite fel tonart.

Pink Hearse
Näst sista bandet för detta års upplaga av Rebellion blev det lokala tjejpunkbandet Pink Hearse. Jag såg dem förra året och fattade tycke. I stort sett återupplevdes situationen i år. De spelade på samma scen, körde typ samma låtar och hade samma attityd. Lite roliga, lite hårda och lite coola. 

Och sista bandet. Gimp Fist. Dessa trevliga herrar levererade ett sing-a-longvänligt set, där Heart Full Of Pride (Perkele) tolkades och tillägnades alla svenskar på plats. Gimp Fist är riktigt bra. För den intreserade finns en split-lp med Last Rough Cause som är jävligt värd.

Nästa år hoppas jag på revansch i Blackpool, så jag slipepr ligga däckad av feber och missa band som Stiff Little Fingers.