onsdag 31 oktober 2012

Pastoratet bjuder på digital EP

Pastoratet från Skövde/Tidaholm har släppt en digital EP vid namn Sexpack. Om cirka en månad dyker den upp även i fysisk form. Så länge kan ni lyssna på det här:

tisdag 30 oktober 2012

The Bristles - Info

Eftersom att The Bristles är aktuella med en ny skiva strax så bjuds här på en massa information om bandet i allmänhet, men skivan i synenrhet:

The Bristles - Bigger than Punk
VIDEO TRAILER
http://www.youtube.com/watch?v=zO4qua7oVts


Den 2:a november 2012 släpper the Bristles en ny fullängdare, Bigger than Punk. Titeln behandlar samma tema som Dead Prez, varifrån bandet snott titeln, med utgångspunkt i punken; att musiken endast är ett soundtrack till den revolutionära kampen.
Plattan innehåller 11 nya kängor som A Womans Work is Never Done till mansgrisar, Holidays in Thailand till sex- och drogturister och the American Dream, till förespråkarna för en av de största lögnerna i kapitalismen. Mitt bland råpunklåtarna har bandet även spelat in en dub, Spirit Way, som handlar om drogmissbruk. Ett missbruk som medlemmarna lämnat bakom sig.
Skivsläppet sker i samarbete mellan Switchlight Records, Turist i Tillvaron, Noise of Sweden och Heptown Records och kommer att finnas på CD och LP.
Skivan är producerad av Tommy Tift (Sista Sekunden & Vånna Inget).
Free Pussy Riot!
Landskrona 2012-10-24
Svegis, Ingemar, Ray, Puma

Video trailer :
http://www.youtube.com/watch?v=zO4qua7oVts

Pressmeddelande i PDF

GIGS:
24 Nov 2012,  Smash The Discos #2 @ Tangopalatset, Malmö  - Projekt Ekan, The Bristles & Vindicate This
1 Dec 2012, Punk till förmån för Stockholms hemlösa @ Fryshuset, Stockholm,  - Bitch Boys, Attentat, The Bristles, Alonzo & Fas 3, Troublemakers

LÅTAR:
gulag
bigger than punk rock
the great wall of europe
the american dream
in the closet
home is where the danger is (home sweet home)
holidays in thailand
revolution of the rich
a woman's work is never done
spirit way
the end


DISKOGRAFI:
Dont’t Give Up - 7”EP - (1983)
Ban The Punks Shops – tape - (1983)
Boys Will Be Boys - 7” EP - (1984)
No Future In The Past (the best and the rest) - 2CD+DVD - (2008)
No Future In The Past Part 1 (the best and the rest) - LP - (2008)
Union Bashing State - CD EP - (2009)
Reflections Of The Bourgeois Society - CD/LP - (2010)
Bristles spelar Ebba - Beväpna Er! – Vinyl 7” (2011)
Bigger Than Punk – CD/LP – (2012)

Projekt Ekan - Artwork till kommande album

Projekt Ekan bjuder på lite bilder från sitt kommande album och meddelar också att de gör sin livedebut 24 november, på klubben Smash The Discos i Malmö!



Ny klubb i Stockholm

Klubb Antisocial har sitt premiärdatum 17 november på Skål! vid Hornstull, Stockholm. Vad det kommer bjudas på är ännu inte sagt, förutom att det så klart kommer handla om punk av något slag.

fredag 26 oktober 2012

Glöm inte Gatans Musik!

Det är inte väldigt lång tid kvar till det eminenta evenemanget Gatans Musik! Vi snackar Attentat, Troublemakers, The Bristles, Bitch Boys och Alonzo & fas 3. Som om det inte vore nog så går alla pengar till Stockholms hemlösa. Det finns varken anledning eller ursäkt till att inte dyka upp på det här. Det är inte ens åldersgräns!

Dagen innan är det dessutom förfest på Kafé 44. Pengarna här går till Musketörerna. Då är det Psykbryt, Antipati och Agent Bulldogg som står för underhållningen.

För att köpa biljetter till Gatans Musik, klicka här.

För att kolla in eventen på facebook: Gatans Musik och giget på 44an.

tisdag 9 oktober 2012

DERBY STHLM - Den morderna Tidens Pirater (Cd-Ep - Slumrock Records)

Jag har alltså fått den här cd-epn att recensera. Här kommer man kunna köpa skivan, på releasfesten. 

Medlemmarna i bandet härstammar från diverse olika grupper (t.ex. Kabinettet, Tredje Könet och Klägg). De har spelat ihop under drygt två år och har avverkat ett tiotals gig i Stockolmsområdet. De envisas också med att kalla musiken de spelar för snabbpopp (växelvis med punk, vilket ju är att föredra). Den här skivan ska ses som del ett av en serie (cd?)-ep's som ska släppas under relativt kort period.

Till skivan då: den är stiligt paketerad i rödsvart digipack och bjuder på fem låtar. En genomlyssning säger en hel del om skivan; det är melodiös och svängig, poppig PUNK med budskap i texterna. Det doftar Attentat och Troublemakers likväl som 90-tal. Någon gitarrslinga skulle kunna platsa i en Streberslåt. Jag tar det låt för låt.

Nått nytt handlar om att kunna utvecklas "utan att [...] behöva släppa idealen". Den är en av de svagare låtarna på skivan, men platsar defenitivt i ett live-set. Den känns lite slätstruken, men det beror nog mest på att det finns starkare spår. För sig själv skulle låten vara en grym poppunkdänga.

Den Moderna Tidens Pirater ger kan bitvis jämföras med Ebba Gröns sena grejer. Refrängen är byggd för allsång. En stark låt om att ungdomar nu för tiden borde resa sig från datorskärmen ibland.

Lönsam? är bäst på skivan. Den är riktigt grym. Verserna är otroligt medryckande och knäcker på det där ovanliga viset refrängen (som inte är dålig alls). Texten är nog också den bästa på skivan, eller åtminstonde den som berör mest personligen. Det handlar om arbetares situation, där arbetarna slits och slängs och cheferna cashar in.

Svart Guld och Diamanter är en Dead Kennedys-inspirerad låt och handlar om rika kräk (mina ord) som bygger sin förmögenhet på andras lidande. Det är en hårdare låt än de övriga (men långt från käng-hårt). Det känns som en bra brytning på skivan och är dessutom riktigt bra.

Resa med klass avslutar skivan och behandlar även den tunga ämnen. Den tar upp klasskillnaderna som vi lever med och uppmanar maktfaktorerna i landet att "dela om och dela rätt". 

På det hela är det en riktigt bra skiva med tänkvärda texter och bra drag i musiken. Efter de här genomlyssningarna vill jag gärna gå och se bandet live igen, och sjunga med i låtarna.

fredag 5 oktober 2012

Biljetter släppta till Gatans Musik

Nu kan man köpa biljetter till Gatans Musik. Musiken är bra och ändamålet är gott. Det finns inget att diskutera. Köp biljetterna här.

"Punk till förmån för Stockholms hemlösa.
Situationen för Stockholms hemlösa ser mer desperat ut än tidigare år och antalet uteliggare ökar. Gatans Musik, med hjälp av ett gäng oldschool punkband och Fryshuset anordnar en stödgala där allt eventuellt överskott oavkortat går till Situation Stockholms verksamhet.
Kontakt Facebook: www.facebook.com/events/401368779928417
Kontakt e-mail: gatans.musik@gmail.com

Anordnas på Klubben, Fryshuset i Stockholm den 1 december
Dörrarna öppnas 17:00
Arrangeras av Gatans Musik
 
 

onsdag 3 oktober 2012

Kort om Two Days, Two Fingers

Det blev en lång resa till Karlskrona för att gästa Two Days, Two Fingers som ersatte Oi! The Weekend. Det föll sig dock så att jag bara kunde närvara på lördagen, och missade därmet de två eminenta banden Oldfashioned Ideas och Vindicate This!. Istället bjöd dagen på Jenny Woo, On The Job och Projekt 9.

Jenny Woo klev upp på den lilla scenen, utrustad med sin halvakustiska gitarr, något senare än vad som hade annonserats. Hon körde sin grej på sitt vis. Oavsett vad man tycker om musiken så är hon faktiskt ganska häftig. Hon öser på och gör sitt bästa för att få med publiken, vilket delvis lyckades den här kvällen. Mest rabalder blev det när hon körde en cover på Cock Sparrer's We're comming back.
Jenny Woo
On The Job levererade sin Rock 'n' Oi! som de kallar det, på ett väntat vis: tight och stabilt. De nya och gamla låtarna blandades och de körde även Karlskrona Punx (från Sinners Since Birth-tiden) och "avslutade" med Perverts' Ronka. Sedan blev det extralåtar och då spelades bland annat låten Restless som är riktigt bra (hittar ingen bild från deras spelning nu). Projekt 9 avslutade kvällen i levande-musik-väg och önskades även de tillbaks på scenen (innan de lämnat den) och fick spela om den första låten då reportoaren hade tagit slut.
Projekt 9
Karlskrona var trevligt som alltid och jag hoppas verkligen att det blir något även nästa år. Enligt rykten lär det ha blivit i alla fall ett par hundralappar i överskott detta år!