onsdag 30 januari 2013

The Enemy letar gig i Sverige

Som rubriken säger så hälsar Steve från bandet i fråga att återförenade The Enemy letar gig i Sverige. Jag personligen tycker att någon borde fixa det (jag vet, gör det själv och bla bla bla). Men sprid gärna ordet!

Hade jag haft mer tid hade jag länkat musik o grejer, men det finns säkert på Youtube, för er som inte vet vad jag snackar om.


I övrigt ligger jag efter mina egna deadlines, med ett par recensioner av två utländska band och kanske en gigrapport om jag orkar.

torsdag 24 januari 2013

Spelning i Gula Villan, Handen - Andra februari

Tre spännande band gästar Gula Villan andra februari. Spotlicks som ganska nyligen släppte sin debut 10", Kombatants som är högaktuella med sitt debutalbum och Bad Shermans som säkert också gör något bra. Det är Club Disorder som arrangerar, som bland annat tidigare tagit The Warriors till Sverige.

lördag 19 januari 2013

Dirty Deadbeats - There's A War Comming (DIY)


Inledningsvis låter det som snabb, hård och melodiös streetpunk med amerikanska influenser, med feta körer i refrängerna. Det skiftar dock lite efter ett par spår och istället blir det än lite hårdare. Här finns lika delar Exploited (typ '82) och Bonecrusher utblandat med tidig amerikansk hardcore. Det finns ingen direkt hit i den bemärkelsen att man fastnar rakt av och kan sjunga med efter en lyssning. Istället hålls en jämn (hög) kvalité med skitigt ljud, välspelad (för att vi vill ju ha fler subgenres?) streethardcore och lite trevliga och väl valda taktbyten. Andra låten, Anarchy To The Nation och avslutande War får bli skivans höjdpunkter. 

Jag gillar verkligen det jag hör och undrar lite smått varför man inte sett det här bandet i Stockholm någon gång, men det är det tydligen ändring på snart. De spelar nämligen 15:e februari på Broder Tuck i Stockholm (gissar på Club Dislocated) och på Skål! 15:e mars (Club Luxie kanske?).

Så lyssna på musiken här och gå sedan på spelningarna.

Ny digital singel av Topper - Dårar


onsdag 16 januari 2013

Death By Armborst - Digital Demo

Death By Armborst har släppt två låtar från en kommande EP. Lyssna på dem. Blir ni än nyfiknare kan ni klicka er in på bandets hemsida eller kolla upp dem på Spotify.



måndag 14 januari 2013

Stiffy Jones + Saturday's Heroes - Club Luxie @Skål!

Det här blir en kort en, jag har inga bilder, hittar inga bilder som någon annan har tagit, och såg bara ett band.
Jag är inte riktigt säker på hur det ligger till men en annan arrangör har börjat spela punk på Skål! efter det att Klubb Antisocial började. Jag tror inte att det kommer vara bara punk och jag har också förstått att Club Luxie håller till på andra ställen med alla möjliga konstiga jippon. Den här kvällen hade de dock släpat dit Staurday's Heroes från Finspång och lokala Stiffy Jones. Saturday's Heroes var det bandet jag såg. Det var ett tag sen sist men det har inte skett något radikalt med bandet, men jag fick känsaln av att det var ett gäng nya låtar sen jag lyssnade på dem sist. Extremt välspelad Dropkick Murphy's-punk i stil med Do Or Die-plattan är vad det handlar om. Då menar jag EXTREMT välspelat. Vi kom in på Skål! till Way Of A Man och lyssnade till slutet av setet. Då hade vi hört både gammalt och nytt, ett par låtar som var helt färska, och efter lite press från publiken spelades Finspång. En lysande låt.

Nästa gång ska jag ge Stiffy Jones mer av en chans, men ölen kallade. Jag hoppas också att Club Luxie fortsättningsvis hjälper Stockholms Punkscen att frodas.

Julpunk (Domedagsedition) - 2012-12-21 @Kafé 44

Sex stycken band stod på schemat den här kvällen, men omständigheterna var sådana att jag inte var på plats förrän efter de tre första banden var klara. Jag missade alltså Submongo, som jag inte har någon koll på, Dissocial som jag gärna hade sett igen, med ny basist och allt och Derby Sthlm, som är riktigt bra live. Det jag fick se var Psykbryt, för första gången, Hyrda Knektar som debuterade live och Agent Bulldogg

Psykbryt imponerade och kändes som rätt band på rätt plats, där på 44:ans scen, med en svettig och hyfsat ung publik. Det handlar ju om ganska snabb och driven musik, med mycket melodier. Alltså något som gör sig riktigt bra live. Detta kompletterades med skickliga musiker och en bekväm scennärvaro. Trummisen imponerade nog mest. Han såg skitarg ut och var mycket sklicklig. 


Hyrda Knektar gjorde, som sagt, sitt första framträdande live, och de gjorde de mycket bra. Gatorna Brinner I Natt och Stockholm Behöver Dig var riktigt grymma att se/höra live. Nicole Assine stod för en del av sången och gjorde det, om än kanske något nervöst, mycket bra. Jag hoppas de fortsätter med liveandet och att man snart har möjlighet att se dem igen.

Hyrda Knektar
Hyrda Knektar
Agent Bulldogg avslutade kvällen. Det känns som om jag har skrivit om dem riktigt många gånger nu. Det var riktigt bra. Jag har väldigt svårt att säga något negativ om Bulldogg. Även när folk (och även bandmedlemmarna själva) har sagt att någon spelning inte har varit så bra så har jag inte upplevt samma sak. Självklart är jag medveten om när några textrader missas eller om det fumlas en aning med något instrument, men det brukar inte påverka vad jag tycker om spelningen. Delvis är det så att Agent bulldog's låtmaterial är så pass bra, och jag har lyssnat på dem så pass länge, att jag bara tycker det är grymt att se live, jämt. De avslutade i alla fall giget med 4-Skins' "Chaos", med sceninvasion och en mick som passades runt.


Som arrangemang var Julpunken riktigt bra och det är alltid kul att vara på 44:an och scenens tillväxt ser ju lovande ut. En annan kul grej, och som jag tycker är allra bäst, är blandningen på banden. Det finns tillräckligt mycket trams mellan band, arrangörer, grupper av människor osv, som det redan är. Då är det en frisk fläkt att någon bokar både crust och Oi! och vad man nu ska kalla allt det andra. Mer sånt!

För att se fler videos från tillställningen, kolla in Skankox69 på Youtube.

Januarirea på A Message To You

A Message To You låter hälsa att de har stor rea på både skivor och kläder. kolla in det här: http://www.amty.se/rea/ 
Rean gäller Januari ut.

måndag 7 januari 2013

2013

Efter en liten paus så är det nu dags att sätta igång igen. Det är nu 2013 och förhoppningsvis har vi ännu ett bra punkår framför oss.

Prince Henry Stout inleder musikåret på den här bloggen. Tycker man att hardcore är spännande så är det värt att att klicka på länken.


http://princehenrystout.bandcamp.com/album/upcoming-untitled-album
 
Det kommer också att dyka upp två gigrapporter, från kafe 44 och Skål!, ganska snart, och de får helt enkelt avsluta 2012.

God fortsättning!