fredag 30 mars 2012

Månadsredovisning

Då har det snart gått lite drygt en månad med den här bloggen. Tror jag. I vilket fall som helst så är det snart slut på mars och april tar vid. 

Påskhelgen är fullbokad i Stockholm, med spelningar på Kafe 44, Gula Villan och så klart den enorma händelsen Pretty Shitty Kjell 3.

Under den gångna månaden har jag fått recensera Pulver City och Suffer the Pain, vilket var kul. Nu såg jag att det droppar massa slask från himmelen. Det var inte kul. 

Som jag skrev i första inlägget så finns det inga speciella planer på vilken riktning bloggen ska ha, förutom att det ska handla om punk och sådant som ligger nära. I den mån jag orkar kommer jag fortsätta leta efter spelningar och hoppas så klart på tips (framför allt till facebooksidan). Det har blivit ganska många visningar av bloggen – många fler än vad jag trott och hoppats, så jag kommer att fortsätta med det hela.

Avslutningsvis då: fortsätt maila in om era nya band och era favoritband och fortsätt att skicka in recensionsmaterial om ni vill ha publicitet. Har ni något annat på hjärtat så maila om det också. Till er som har hört av sig och inte fått någon respons – försök igen.

onsdag 28 mars 2012

Förseningar och releaser


Backyard Troubadour
Saturday's Heroes nya 7" Backyard Troubadour finns kvar att beställa i ett fåtal ex. Gör beställningen här.

Vindicate This! har råkat ut för något otroligt i form av att fraktfirman som skulle leverera deras 7" Hard Feelings verkar ha slarvat bort den. Den väntas komma i slutet av april.

Vindicate This!
Göteborgarna i Trubbel & Fredag den 13:e släpper en split 7". På Lördag är det därför fest och alla som vill delta uppmanas att lämna namn & personnummer till trubbelfredag@gmail.com då det är typ "slutet sällskap". 
Här finns mer info om releasepartyt.

Derby Sthlm

Nästa band är Derby Sthlm. De har spelat en del på senaste i Stockholm och de verkar nästan vara krogen Snövit's husband tillsammans med Topper. I vilket fall som helst:

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

På leadgitarr och sång har vi Uffe, han har tidigare spelat i diverse band som Bohemia och Kabinettet. På annan gitarr och mer sång har vi Leffe. Han sjöng och speladegitarr Tredje könet när det begav sig. På bas finns Stefan, tidigare basist i Simon & the problem childs och innan spelade han trummor i Klägg. I Klägg spelade Turbo gitarr men nu spelar han trummor i DERBY STHLM och körar. Turbo har även trummat i Bårhuset och Cher Pierre &Les Pünkxz. På klaviatur har vi Jeppe. Hans musikbakgrund är tydligen hemligstämplad.

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Vi lever och verkar i Stockholm. Repar i kulverten i ett gammalt dårhus. Skriken sitter i väggarna och blir fina bakgrundskörer.

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Vi har funnits i ca ett år. Bandnamnet kom ganska naturligt eftersom vi består av AIK:are och Bajare som gick ihop i en allians mot alliansen.

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Vi hatar alliansen. Det går inte att med ord beskriva hur mycket. Bandet är väl mer eller mindre ihopslängt bara för att alliansnötterna ska försvinna från makten. Alliansen är den största katastrof som drabbat landet och Stockholm i synnerhet.

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi låter som en blandning av allt vi har lyssnat på under årens lopp. Mycket tidig punk både utländsk och svensk. Ebba grön och KSMB. Det viktiga för oss var att sjunga på svenska. Sen ville vi ha stämsång och körer.

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Vi har en hemsida. www.derbysthlm.se
Där kan man lyssna på våra demos vi har lagt upp och om man registrerar sig så kan man även ladda hem demolåtarna. Vi håller på med att spela in en skiva men eftersom vi vill göra så mycket som möjligt själva så går det lite trögt eftersom ingen av oss är nån ljudtekniker.

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Hittills har vi bara spelat i stockholmstrakten. Vi skulle gärna spela runt om i landet. I Stockholm är det tyvärr ganska svårt att spela ute. Det finns inte många ställen för livemusik kvar.
8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Topper,Tysta mari, Monark X har väl lagt ner tyvärr.

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?  
Vi har väl ganska dålig koll eftersom vi är medelålders gubbar som har varit borta från svängen med att ta hand om familj och sånt… Men vi är mycket argare nu och istället för att bli ett coverband som spelar på nån slags punk after ski så ville vi göra nya egna låtar. För samhället har blivit mycket sämre nu  än när punken kom på 70-talet så det finns gott om saker att bli förbannade på

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Rancid, Alkaline trio, Damned, listan kan bli lång

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Skicka ett mail till info@derbysthlm.se  med ett erbjudande vi inte kan tacka nej till så

tisdag 27 mars 2012

Suffer The Pain - The Death (Krig Tejps - Kassett)


Det ser onekligen ut som Crust och beskrivs som Punk/Metal. Det är en handnumrerad (limiterad till 100 ex), grön kassett med svart omslag och med tillhörande klistermärke med bandets logga, som, i enlighet med hur det brukar se ut för punk/metal-band, är svår att läsa om man inte sedan innan vet vad det står. 

A-sidan består av tre låtar. Första låten är Ninth Circle Of Hell som är en snabb HC-dänga med brötig sång och blandad med en del metal, (så som bandet själva beskriver sig). Jag tänker lite på Stockholmsbandet Dobbermann Cult. De två följande låtarna (The Death & Suffer The Pain) går liksom ihop för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på kassetten men jag kan fortfarande inte skilja dem åt. Det kan ha ett göra med två riff som är för lika varandra (för mina i det här fallet ganska otränade öron), eller så är det något annat. I den ena, kanske båda, av de här låtarna är det dubbelkagge och det är jag inte förtjust i, men det är väl genre-riktigt (om det nu är riktigt att mixa punk med metal). 

På andra sidan har vi de två låtarna Bloody Hammer och Barbarian. Bloody Hammer har något trevligt ångestframkallande över sig. Som om låten vore en dystopi. Riffen är inte lika snabba, det tuggas mer på samma ackord i en tilltalande följd. Sången låter desperat (också bra). Detta är helt klart kassettens bästa låt. Sista låten sätter inga djupare spår men är en helt ok, snabb hc-melodi (utan speciellt mycket melodi i och för sig) i stil med den första låten. 

Generellt för kassetten är det mindre metal än väntat och det är något positivt. I övrigt är det inte speciellt avancerad musik. Det finns ett par stämningshöjande melodislingor med enkelt och upprepande uppbyggnad. Trummisen är stabil och manglar på och sångarens röst är rätt för stilen. Basen och gitarren verkar följas åt för det mesta och har ett ganska tungt ljud. För den som intresserar sig för den här typen av ljud och genre-mix är det här ett band som är värt att kolla upp. Extra plus för det trevliga formatet (även om jag var tvungen att dra om massa sladdar för att kunna lyssna på det).

Här är Suffer The Pain's hemsida där man kan lyssna på, och köpa kassetten.

måndag 26 mars 2012

The Flints

Intervjuerna fortsätter. För närvarande väntar jag på svar från en handfull band och kommer antagligen att skicka ut fler intervjuer när jag fått mer svar. Jag tar villigt emot tips och mutor. Nu är det dags för The Flints

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra
band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

     
     Putte-gitarr och sång
     Walle- bas och sång
     David-Trummor och sång

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Västerås , Svea rikes baksida.

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad)
och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga
historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Sedan 2006, vi har släppt 2 mini Cds "Knogjärn och rosor" (2006), "The
Flints" (2010) och en låt på Turist i tillvaron vol3 (2012).
Kommande släpp 2012-2013 är att mixa om och sätta ihop mini cd skivorna
till en Lp med bonus spår. Vi kommer även att spela in en ny 7a.

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken?
Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Christer Petterson driver oss och Björn Ranelid inspirerar oss.

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda
sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll,
uppskattas.

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i
Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Inte än. Göteborg den fina arbetarstaden vore kul att spela i. För övrigt
så spelar vi i vilken stad som helst, bara någon styr upp ett gig och
frågar oss.

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Det finns en hel del fina punkband i Sverige, Trubbel, Björn Ranelid, The
Great German Re-Research

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

För lite droger och för mycket borgare.

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

U.S Bombs, White Barons, Pressure Point och Julio Iglesias.

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Det man behöver göra är att slänga iväg ett mail till antidistro@yahoo.se

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Långpromenader, hembakat och fred på jorden.


söndag 25 mars 2012

Spotlicks

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Spotlicks består av:

Staffan på trummor och sång/stödsång. Han har bland annat spelat i Kurt i Kuvös, Hux Flux, Browneye, The Crooks och Stajnas Lobos. Staffan är från Skänninge och jobbar med utbildning och ägnar all annan tid åt att gå på konserter, hålla på med foto, gå på bio, gå på loppis och försöka komma ifatt med alla skivor, böcker, fanzines, brev och mail som inte hunnits med ännu.  

Rikke spelar bas och körar, och han har bland annat spelat i Sighstens grannar, Bong Hit, HCHC, och spelar numera bas i Makabert fynd. Rikke jobbar i IT-branschen och vantrivs med det. Annars spelar han gitarr och bas. Till det blir det oftast folköl. Andra intressen är att gå på konserter och lyssna på skivor. Han tycker om att vara lite lagom onykter. Ibland läser han en bok om exempelvis klimatförändringar, punkrock eller gamla mosslik. 

Elin spelar gitarr och sjunger/körar och har hittills gjort de flesta av låtarna i bandet, men Staffan och Rikke börjar komma ikapp henne på det planet.  Hon har mest repat på kul innan Spotlicks. Elin är lärare och kommer från Luleå, men har bott i Stockholm ett tag nu. På fritiden umgås hon med sina två söner som hon har hand om varannan vecka. Hon gillar även att simma. 

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Vi finns i Stockholm.  

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Vi började spela tillsammans vintern 2010. Vi har själva släppt en EP med fyra låtar våren 2011 på mög records/really fast records. Sen är vi med på tre olika samlingar: Turist i tillvaron vol1 med låten ”Du feta barn”,  The collective underground vol 2 med låten ”Tunneln” och på Ghettoblaster from hell vol1 med låtarna ”Fatta att du duger” och ”Felsök”. Vi är aktuella med albumsläpp nu under året, vi har bara lite pålägg och mixning kvar, sen skickas det in på pressning, det lutar åt att två vänner kommer att finansiera skivan. 2011 hade vi en liten Europaturné, då vi spelade i Holland, Frankrike och Belgien. 

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Många av låtarna handlar om att känna utanförskap, mobbning och förtryck, vi har ett budskap att alla är lika mycket värda. Sen har vi låtar som inte handlar om någonting egentligen, och ganska många låtar som handlar om uppbrott, separationer och livskriser.  

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi spelar grundskolepop/punk med skrammelbild.  Vi brukar få höra att vi låter som gammal punk, band från 77-82, killed by death. Däremot brukar folk tycka att det är svårt att säga att vi låter som något annat band, en del refererar till Vånna inget, Knugen faller och Masshysteri

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov? 

Man kan köpa skivor via vår e-mailadress, som är spotlicks@gmail.com  .Sedan går det att lyssna via spotify, vi ska försöka få ut vår EP där också. Man kan också lyssna på www.myspace.com/spotlicks  

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet? 

Vi har bara spelat i Stockholm. Vi spelar gärna i andra städer, vi har mejlat runt men verkar vara svårt att få spelningar. Nu i maj ska vi spela på L’orient i Linköping, något vi ser framemot. 
Om man vill boka oss så är det bara att mejla oss på vår gmail.  

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Oj, det finns en hel massa bra punk, man kan ju lyssna på Turist i tillvaron-samlingarna som släpps, de täcker ju upp hela landet, med en massa olika genres inom punken. Kul också att det finns band som hållit på länge som ännu levererar.  

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Vi tycker att den är bättre än någonsin, finns en massa bra band. Skulle vara kul om det ordnades fler spelningar/festivaler inom genren.  

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Ett band som vi alla i bandet gillar är M.O.T.O, men det finns ju en hel massa bra band, vi kanske inte har jättekoll om de ännu håller på eller har lagt ner. Rikke gillar japanska band såsom Crude, Razors Edge men även Ketchup Mania fast det är sönderproducerat dravel. Rikke vill också tillägga att Crustscenen världen över är lite inmålad i ett hörn. Men han följer den ändå. Mangel är bra. 

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Det är bara att mejla oss på spotlicks@gmail.com, vi kollar mejlen i stort sett varje dag. Det går också bra att komma fram och prata med oss på spelningar etc.  

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Tack så mycket för visat intresse. Ska bli kul att läsa övriga bands intervjuer i bloggen.

Sucks 2 B U + The Dräperz + Ligisterna på Broder Tuck (Klubb Dislocated) 23/3 2012

Gitarrist från Sucks 2 B U - här ylandes
Ensam, då alla andra vänner var på fest eller på Snövit för att kolla på Topper och Derby STHLM, klev jag in på Broder Tuck och installerade mig vid ett bord med en pint lager i näven. Spotify var Dj och levererade en salig blandning punk och trams. Antipati, Toy Dolls, Anti-Flag, Ebba Grön, UK Subs och Tiger Army fick man bland annat höra. Det var mycket lite folk i början men det kom lite fler strax innan första bandet, Sucks 2 B U, klev på cirka 40 minuter för sent. Som namnet antyder (eftersom att det är ett fånigt namn) var det inte så bra. Det som spelades var Hipsterklädd emo-hc som i sina bästa stunder närmade sig medioker NYHC. Andra låten inleddes med Oi! Oi! Oi! Om jag inte hörde helt fel och det klämdes också in en massa ”Oi!”-rop under refrängen. Mycket märkligt och en aning provocerande. Som sista låt avverkades Ebba Grön’s Beväpna Er i dålig metaltappning. Dj Spotify spelade efteråt lite Oxymoron, vilket var honung för öronen (och själen) efter ovan beskrivna tortyr.

Sångare/Gitarrist i The Dräperz
The Dräperz var snabba upp på scenen. Basisten värmde upp lite på sin femsträngade bas och visade sig vara mycket skicklig. De tre herrarna sparkade igång med en självbetitlad låt som förde tankarna till Asta Kask på engelska och Unit Lost. Det var tight och bra i allmänhet och några låtar var riktigt bra (typ den självabetitlade låten och Konstapel Steroid). Låt nummer fyra för kvällen var Baby Got A Deuce. Ni som har läst Pacos recension på The Dräperz’ skiva Praise The Lord and Pass the Ammunition har läst att den liknar Frenzy Fours låt One Night Stand. Jag trodde ett tag att de spelade en cover när den drog igång. Fram till refrängen är det så likt det kan bli (förutom introt). Kolla länkarna och lyssna själva. Näst sista låten var en cover på The Past’s United States of Coca Cola.

Efter detta hade klockan blivit mer än väntat och jag försvann tillbaks till festen där jag varit tidigare. Jag hade gärna sett Ligisterna och hoppa på att snart få den chansen igen.

Bilderna kommer från den här hemsidan. Där finns det även fler bilder från kvällen.

#Uppdatering#
Efter att bakfyllan har lagt sig kände jag att jag vill tillägga ett par saker om Sucks 2 B U då det skrivna är lite i överkant aggressivt: Det handlar om kompetenta musiker som är duktiga på vad de gör. Jag gillar bara inte vad de gör.

torsdag 22 mars 2012

Pulver City – It’s Trash, Like The Concorde (Ruckel Mc – Digipack Cd)



När den här 10-spårsskivan börjar låter det som om det ska bli rejält drag, kanske någonting i stil med Charged G.B.H., om man dömer efter gitarrljudet och riffet. Dock övergår det ganska snart i en, inte dålig, men lite intetsägande låt (som efter flera genomlyssningar ändå är en av de bästa på skivan). Det har lovats snabbt, skitigt och rakt. De två sistnämnda adjektiven stämmer väl någorlunda. Skitigt i en bra bemärkelse. Rakt i den bemärkelsen att musiken är ganska fantasilös. Jag är fruktansvärt okunnig om garage som musikgenre (och besitter endast baskunskaper om andra sorters garage ärligt talat) men det jag har hört har jag uppfattat ungefär likadant - ganska segt och omelodiöst. Med det vill jag säga att Pulver City säkert gör ett bra jobb med att spela garage och är man intresserad av nämnda genre så bör man nog kolla upp det, men det är helt enkelt inte min dunk med mäsk.

Gitarrljudet är genomgående bra och flera riff är bra (om än kanske välanvända sedan tidigare). Sången (kanske framförallt mixningen av denna) har Rockabilly-drag över sig. Tankarna nuddar också vid tidig Amerikansk (proto)punk (som MC5) och senare 70-talspunk (så som The Dead Boys).

Det är ganska genomgående simpel musik, även om lite hårdrocksvibbar kläms in i låten Småland. Efter första genomlyssningen (och även efter de andra) så är Come Out (In The Streets Tonight) den bästa låten. Ride Out The Wave (första och tidigare nämnda låten) och Charlie The Shooter är också helt ok och skivan växte lite, lite under de första fem genomlyssningarna. Låtarna Banking Day, Pump Up The Xs och Wall Of Sound går mig helt förbi. Sista spåret är Östtysklands gamla nationalsång (inte spelad av bandet, de går upp på scen till den på spelningar).

Det är inte en dålig skiva, men det låter väl ungefär som man kan vänta sig av svensk garage anno 2012.

onsdag 21 mars 2012

Pulver City - Första band till rakning


Pulver City (som nedan får presentera sig själva) släpper snart debutalbumet ”It’s Trash, Like the Concorde”, vilket jag också fått skickat till mig för recension. Just nu lyssnas det och recensionen kommer upp på bloggen inom en snar framtid. Pulver City säger:

Vi heter Pulver City och spelar garage(skitig, rak och snabb)!

Tre gossar från GBG, Två Flying V och ett minimalt trumset.

 
Häromåret så slog vi våra småländska påsar ihop och gick tillbaka till våra musikaliska rötter med skränig garage, bonnig attityd och Rock'nRoll. Influenser är bl.a. KISS, Son House, Hurriganes, och Beach Boys.
 
I Februari gav tidningen GAFFA oss 5 stjärnor i en recension! 

Debutskivan kommer att släppas den 30:e Mars på Ruckel MC Records. I samband med detta kommer det hållas en releasefest där vi även kommer att spela utvalda låtar.

Hoppas ni gillar det du hör!
 
Nedan följer en länk där några betor ligger uppe. Hoppas ni gillar det ni hör och tveka inte på att höra av er!

MVH
 
Pilsnerprinsen - Sång, Gitarr
Revykungen – Gitarr
Phil Sandin (Och hans vägg av ljud) – Trummor
 
-Pulver City

söndag 18 mars 2012

Påskhelgen i Stockholm

Det finns nog bara ett alternativ för påskfirandet i år, liksom de två senaste åren. Pretty Shitty Kjell bjuder, om det undgått någon, på en riktigt fet fest. Här är tiderna:
Torsdag 5 April
20:00 Insläpp
Gatans Lag
Antipati
01:00 Slut

Fredag 6 April
17:00 Insläpp
19:00-19:45 Agent Bulldogg
20:00-21:00 Superyob
21:15-22:15 Anti-Nowhere League
22:30-00:00 Cockney Rejects
00:30 Baren stänger
01:00 SLUT

Lördag 7 April

17:00 Insläpp
18:15-18:55 Guttersnipe
19:10-20:10 Section 5
20:25-21:00 Frankie Flame
21:15-22:15 Last Resort
22:30-00:00 4 Skins
00:30 Baren stänger
01:00 SLUT

Söndag 8 April
19:00 Insläpp
21.00 Projekt 9

lördag 17 mars 2012

Turné, efterfest och släpp

Fru Dörr söker hjälp med en turné:

"Fru Dörr från Umeå tänkte åka på turné i sommar och söker därför spelningar enligt datumen nedan. Kan vi lira hos er – hör av er! Och funkar inte utsatta datum, hör av er med andra förslag. Turnén är fortfarande i planeringsstadiet så vi kan ändra en hel del orter/datum om det behövs:

DATUMFÖRSLAG:
15/06 NORRA NORRLAND
16/06 SÖDRA NORRLAND/DALARNA
17/06 UPPLAND (sthlm/uppsala etc)
18/06 UPPLAND (sthlm/uppsala etc)
19/06 SÖDERMANLAND/VÄSTMANLAND
20/06 SÖDERMANLAND/VÄSTMANLAND
21/06 VÄSTERGÖTLAND/HALLAND
22/06 VÄSTERGÖTLAND/HALLAND/SKÅNE
23/06 SKÅNE/SMÅLAND

Vi spelar mot reseersättning (bör landa på runt tusenlappen/spelning), mat och sovplats men vi kan tänka oss att spela på dörren om det är aktuellt. Allt är av intresse.

Låtar finns på Spotify! Lyssna och njut."

Projekt 9 spelar på PSK's efterfest:

Projekt 9, med medlemmar från bland andra The Lowlifes, Frenzy Four, Antipati och Poor old slugs spelar på efterfesten till årets Pretty Shitty Kjell. Det är insläpp 19.00 och bandet börjar klockan 21.00. 100 spänn i dörren och stället är Visual Riders MC, vid Gullmarsplan.

Turist i Tillvaron Vol. 3 går att förbeställa:


Prins Carl

Här kommer ännu en intervju. Med Prins Carl den här gången. Det är sångaren/gitarristen Stefan som svarar på frågorna.

Som nämns nedan är de snart aktiva med uppföljaren till debutalbumet New order.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Johan Andersson sjunger och spelar gitarr i bandet. Han tidigare bland annat lirat i Jamborees och jobbar som rörmokare. Hans favorit mat är blodpudding med ketchup och han älskar Army Of Lovers. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han att träna, han vill en vacker dag kunna springa lika fort som en bil.

Björn Andersson spelar bas i bandet och är bror till Johan. Han har tidigare lirat i bland annat Bellyhose o Löst Folk, jobbar som dögrävare. Hans favorit mat är fransk pasta med lingon och han älskar James Blunt. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han att leka krig, vill bli lika bra på att fäktas som Peter Pan.

Micke Ringström spelar trummor i bandet. Har lirar också i bandet Roadkill Joey och jobbar som service operatör. Hans favorit mat är soltorkade bananer med vitpeppar och han älskar basisten i bandet Bryan Adams. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han breakdans, han har kanske Västerås bästa "freaz stand".

Stefan Olovsson spelar gitarr och sjunger lite i bandet. Har tidigare lirat i bandet Yellow Hanky och jobbar också som dögrävare. Hans favorit mat är fylld gås och han älskar allt som har med Melodifestivalen att göra, det som inte är schlager det skaver är hans motto. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så samlar han på gummisnoddar, hans favorit gummisnodd är en blå som han haft länge.

2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Bandet har funnits sen 2001 (tror jag) och har haft lite olika namn tills namnet Prins Carl vart permanent. Fast det är på senare år vi kommit igång ordentligt med spelningar och förra året släppte vi vårt debut album New Order. Vi håller just nu på att spela in ett nytt album som kommer att släppas senare i år och det är snack om en Tysklands sväng till hösten. En lite kul grej kanske är att (ska försöka få det här korrekt nu). Björn och Johan är bröder, Johan är tillsammans med Stefan syster, Björn är tillsammans med Stefans ex-flickvän, Stefan och Björn jobbar med varandra, Stefan är olyckligt kär i Björn och Johans kusin och Micke cyklar.

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Att man (om man har tur) får dricka gratis bärs på spelningarna, så länge det är så kommer nog Prins Carl att finnas.

4. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Bästa är ju absolut att bara lyssna på oss och bilda sin egen uppfattning om vad vi lirar. Men för dom hörselskadade så lirar vi punk/rock n roll typ. Bandet Ramones har kommit på tal förut.

5. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

New Order finns att köpa här: http://www.noiseofsweden.se/ där kommer man även kunna köpa vårat nya album när det släpps. Annars finns vi på Spotify eller så kan man checka in: http://prinscarlpunk.blogspot.com/

6. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Nja än så länge (om jag kommer ihåg rätt) har vi lirat i Västerås, Enköping, Stockholm, Göteborg, Södertälje, Uppsala och Karlskrona. Vi kan lira i vilken stad som helst, spelar ingen roll. Bara att höra av sig om ni vill att vi ska komma o lira!

7. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Finns många.. några är The Dräperz, 2nd Pint, Stick o Brinn och Slaktrens,

8. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Finns en jävla massa band och folk som skriver och så sig. Och det är ju skitbra men iaf vi har väldigt svårt att få spelningar. Men den svenska punk lever ju iaf i högsta grad.

9. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Evil Conduct är bra. Sen tycker jag alla borde checka in Nashgul från Spanien, grymt bra grindmetal mangel

10. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Det är bara att skicka ett mail till prinscarl@gmail.com så fixar det sig

11. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Håll ögonen öppna efter vårt nya album och köp gärna vårt gamla album New Order. Boka oss satt vi får lira lite och checka gärna in vår sidan för musik, filmklipp och massa mer info: http://prinscarlpunk.blogspot.com/Tack som fan för denna frågestund och hoppas alla får det bäst!

torsdag 15 mars 2012

Ny skiva med gammal punk på g

Norska Svindel Records håller på att sätta ihop en samlingsskiva med gammal svensk punk. Banden verkar vara spikade men ej ännu något release-datum.

En del trevliga val, (t.ex. Mesk - Farbror Politiker) har gjorts, och det är inte samma låtar som är med på alla andra liknande samlingar.

Subwaste


Jag har skickat iväg intervjuer till lite olika punkband som är aktiva idag. Här har ni Subwaste. Det är sångaren/gittaristen Tobbe som svarar på frågorna.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Tjena, Tobbe Pettrsson här, Sångare och gitarrist sen har vi brorsan Danne Pettersson på bas, min bästa & äldsta polare Erik Ersson på kompgitarr och sist men inte minst Danne Petri på trummor.
  
2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv  några  rader  om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Vad betyder anekdoter?? Subwaste bildades 2oo5, vi var alla gamla polare
som spelat tillsammans i olika konspirationer sen vi var små skitungar. Vi härstammar allihop från Kumla, en liten håla mellan Örebro och Hallsberg utom nya trummisen Danne som är från Karlskoga.

Tidigt 2oo7 släppte vi en Mini-CD (Straight Outta Underground) på en lokal etikett som hette RANDYARCHY MEDIA. Direkt efter det släppet fick vi kontakt med ett amerikanskt skivbolag som heter WARBIRD ENTERTAINMENT där vi 2oo8 släppte ett split-album med ett annat svenskt punkband som heter TOMMY GUSTAFSSON & THE IDIOTS (ex SKYWALKERS) därefter försökte vi spela så mycket som möjligt, ett par Tysklandsturnéer men inte speciellt mycket i Sverige, vi släppte även en 7" split med ett annat WARBIRD band som hette DEAD CITY DREGS (St Louis, US)

Nu är vi aktuella med debutalbumet "BROKEN MACHINE" som även det släpps på WARBIRD ENTERTAINMENT här i dagarna (20 mars) HIPP HIPP HURRA, fan på tiden!!! Därefter drar vi ut på en Tysklandsturné 14-27 april där vi bland annat ska öppna åt OFF WITH THEIR HEADS på tre av deras klubbspelningar, riktigt jävla bra band, sjukt peppad

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Det är klart att det handlar om kärlek och hat, det gör väl allt här i livet, i grund och botten handlar det nog om att få skrika och svettas ur sig all jävla frustration och att få utlopp för känslor som kanske inte kommer till ytan så lätt, låtarna är väl knappast några glada trudelutter, det handlar nog i det stora hela om att ha det piss och försöka ta sig ur det och gå vidare.. Äh, jag vet inte, det är svårt att förklara, du får väl lyssna på låtarna istället och bilda din egen uppfattning, en sak är iaf säker, det finns fan inga bra glada låtar

4. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Ja du, det är punk, rock, mer pop än skrän, inte för komplicerat utan mer
raka rör.. Stiff little fingers, U.S. Bombs, One man army, Swingin' utters, Rancid osv.

5. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Interpunk.com har typ allt vi släppt, vill man inte beställa därifrån så kan
man maila mig direkt så styr vi upp nåt (tobbe@subwaste.se) vi finns även på spotify, facebook, myspace

6. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Nej, vi har varit väldigt dåliga på det, gjorde ett ryck förra sommaren o spelade i Göteborg och Stockholm men annars har det varit dåligt med det.. Ett par spelningar i Örebro då och då blir det ju såklart, hmm, nej jag vet inte vart det skulle vara, jo det finns ett hak neråt nånstans som heter Tobbes amazon, tror det är i Växjö??? eftersom jag heter Tobbe och hade en amazon i över fem år så skulle det vara coolt haha, ångrar fan att
jag sålde den...

7. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Det har jag fan ingen koll på, jag kommer på kanske fem punkband i Sverige över huvudtaget, Saturday's heroes, The Civillains, Tysta Mari, TwoPoinEight... som sagt dålig koll, kom inte ens på fem

8. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Jag tycker den är helt skamlig, kan bara tacka snubbar som jobbar ideellt med att hålla liv i skiten som eldsjälarna nere på KF STATIONEN här i Örebro till exempel, tänk om det fanns fler såna ställen där i stort sett alla alternativa band är välkomna att lira på istället för alla pissiga krogar som bara ger dom hypade banden en chans

9. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

köp en biljett till Groezrock i Belgien så har du hela jävla världseliten uppradad, sista helgen i april o kostar strax över en tusing, RANCID, GOOD RIDDANCE, ALKALINE TRIO, COBRA SKULLS, OFF WITH THEIR HEADSLAGWAGON, FACE TO FACE och en massa mer band, maila mej så vi alla kan supa ihop, alla i Subwaste har köpt biljetter vi och kommer vara där med våran partybuss!!!

10. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

höra av sig via facebook eller vanlig mail, vi lirar inte för stora pengar utan mer för bärs, (minst) soppapengar och sovplats, vi är inga kräsna grabbar

11. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Besök oss gärna på facebook, vi har alltid nåt nytt på gång och glöm inte att plocka upp ett ex av nya plattan BROKEN MACHINE!!!

tisdag 13 mars 2012

Kronofogden

Jag har langat iväg ett gäng frågor till några olika band som spelar nu. Det är ganska grundläggande frågor, för att skapa en överblick över bandet. Och ja, det är två stycken "fråga 3". Ett misstag. Nu är det dags för Kronofogdens tur.  Det är Mille som svarar på frågorna.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.  

Arvid Karlsson på sång. Hjärnan bakom nästan alla texter. Man kan kalla honom för bandets fader och bränsle! Johan Ek på gitarr. Mannen med skils och resurser. Han spelar gitarr som en gud och mixar våra inspelningar till perfektion. Henrik Zacco på bas. Bandets lugnande själ med sinne för mode och melodi. En väldigt bra kille med talang! Mille Zacco på trummor. Sprätten i bandet som jobbar som clown och inte bangar för lite spex. 

 2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul. 

Bandet grundades 2009. Det var Arvids idé om ett punk/hardcore-band som skulle lira arg musik med inspiration från Vilhelm Moberg. Vi fyra var sedan tidigare bekanta/kompisar och kom igång bra. Vi började med att spela in fyra låtar på direkten. Jag antar att alla kände att vi hade något på gång redan från början. Vårt roligaste minne tillsammans måste ändå vara när vi spelade på Kanalrock i Horten, Norge. Det är en jättetrevlig punkfestival i Norges fattigaste kommun. Dom tog hand om oss som bara väldigt snälla människor kan göra. Vi fick spela båda dagarna och var även med på fotbollsturneringen, vilket var bajakul! Ett hett tips: Kanalrock 2012. Vi har varit med på Hoten från underjorden vol.4, Ghettoblaset from hell vol.1 och Turist i tillvaron vol.1. Sedan gjorde vi en promoskiva 2010 innan vi släppte vårt album "Rid i natt" 2011 på cd och kassett. Vi är nu aktuella med en split-vinyl 12" med Inkvisitionen (GBG). Den plattan kommer ösa sönt så håll ögonen öppna efter den! 

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så? 

Vi har inga särskilda politiska texter eller så. Politik är ju annars något som driver många punkband. Det som driver oss är nog ändå musiken i sig. Det som inspirerar till texter är mycket... Bl.a. tristess, störiga personer, kungen och samhället. Vi vrålar aldrig "hata moderaterna", även om vi kanske gör det. Dock vrålar vi i en låt, "moderater är punx". Dom är fan punx hela bunten. Reinfeldt lyssnar ju på Da Buzz. 

3. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas. 

3.? Många säger att vi låter lite som Totalitär blandat med Missbrukarna. De båda banden är också från Hudik, folk kanske har dålig fantasi när dom förklarar hur vi låter. Men hur som helst kanske det kan vara en bra beskrivning. Lite flängig punk/hardcore... kanskä? 

4. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov? 

Vill man köpa split 12an med Inkvisitionen så är det bara att mejla: svartefogden@hotmail.com. Besök www.kronofogdenband.blogspot.com för att lyssna på låtar och kika på bilder etc. 

5. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet? 

Vi har hittills inte spelat så hemskt mycket live tyvärr. Hudiksvall kan vara fel stad att vara rotad i faktiskt. Hade vi bott i Malmö hade det kanske varit en annan femma? Dom tre feta städerna vore ju roligt att spela i, Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har bara spelat i Hudiksvall, Gävle, Uppsala, Horten och Näsviken. Boka oss någon gång för fasen! 

6. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag? 

Det finns en hel jädrans drös av punkband i Sverige idag och många är bra. Våra gemensamma favoriter lär väl vara Makabert Fynd, Massgrav och Inkvisitionen. Några personliga favoriter för mig (Mille) är Fy Fan, Skitkids, Kamikatze, Avfart 33(!) och så måste man väl nämna Hårda Tider också. Men allvarligt... Lyssna på Avfart 33, bra band. 

7. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? 

Punkscenen är ju ganska stor nu för tiden. Tyvärr är det väl lite väl mycket fokus på Göteborg och Malmö. Är man från Umeå får man ju också automatiskt en stämpel som "så jävla fett!!". Men vi jobbar på fortfarande i Arga Hudik och hoppas att vi någon dag blir lika häftiga som resten. 

8. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam. 

För att boka oss är det bara att mejla svartefogden@hotmail.com. Det enda vi vill ha är soppapengar, lite mat och en sovplats. Låter väl bra? Plus att vi är ett svinbra liveband... 

9. Något som ni i övrigt vill tillägga? 

Vi vill ha spelningar och besök www.kronofogdenband.blogspot.com. Ni hittar massa roligt där, inte bara våra grejor utan en massa gammal hudikrelaterad punk.

söndag 4 mars 2012

The Dräperz

Jag har langat iväg ett gäng frågor till några olika band som spelar nu. Det är ganska grundläggande frågor, för att skapa en överblick över bandet. 

Här har vi The Dräperz.


1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

På sång och gitarr har vi Jimmy. På bas och kör har vi Daniel a.k.a Ingmar samt Danne på trummor. Tre pojkar i sina bästa år från Västerås.

2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

  
Bandet började som ett sidopojekt 2007 men det riktiga Dräperz började i Januari 2010 då Daniel kom med på bas-då föll alla pusselbitar på plats. Oktober samma år släpptes första fullängdaren-Praise the lord and pass the ammunition, som vi gav ut själva. Diskografin i övrigt - i skrivande stund, innefattar även ep:n Välkommen till Råby, även den utgiven av oss själva. På skivfronten ligger vi lågt just nu men vårat mål är att en vacker dag få våra låtar förevigade på vinyl.  I mitten av 2011 tog det verkligen fart och vi hade turen att få spela med storheter och trotjänare som Asta Kask, De lyckliga Kompisarna och Dia Psalma samt flertalet intressanta akter som garanterat kommer göra STORT väsen av sig, som t.ex Jailbreak Academy, Always War och  The Manics.  Angående anekdoter och kuriosa så...."what happends on the road-stays on the road", men vi kan avslöja så mycket att vi nog är ett av de trevligaste banden som finns.
 
3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?
  
Det som driver oss är vår kärlek till 80-tals punken och vi tyckte vid bildandet att det saknades inom punkscenen. Så att vi tog tag i det själva. Vad som driver oss, förutom vårat obeskrivliga hat mot Kikki Danielsson, är att se hur långt vi kan gå och vad vi kan komma undan med.

4. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.
 
Vi försöker förvalta arvet efter Asta Kask, Strebers och The Past. Angående subgenres så undviker vi i det längsta att kategorisera oss själva, det finns för många subgenres och punkscener, det gör att det ibland känns väldigt splittrat-låt oss kalla punk för punk-det räcker så.

5. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

 
Besök våra spelningar och köp dom där. Annars finns det enstaka låtar på reverbnation som nås via: http://draeperz.se Det finns även låtar på vår youtubekanal, inte allt men nästan. I övrigt går det utmärkt att beställa direkt från bandet: contact@draeperz.se
 
6. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

I princip hela Mälardalen är avverkad, och speciell stad-finns det el så kommer vi, alla städer vi inte varit i är lockande.

 7. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?
 
Det finns löjligt många bra punkband i landet, så det skulle ta för lång tid att räkna upp alla men ingen nämnd-ingen glömd. Fast ni som har en speciell plats i våra hjärtan vet det förmodligen redan, hoppas vi.

8. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?
 
Generellt- se fråga nummer 4. 
 
9. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?
 
Några band som ligger oss varmt om hjärtat är Stereo Dynamite från Freiburg, Zeke från Seattle och ett band som verkligen slog undan fötterna på oss nyligen då vi såg dom live är Kingdom från Flyers hemstad.
 
10. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.
 
Maila oss på contact@draeperz.se Vi svarar snabbt och kommer förmodligen kunna komma, alltid öppna för förslag, det finns inga problem-bara lösningar. Det är alltid bra att locka med öl för vi är törstiga djävlar.

11. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Vi ställer mer än gärna upp på gigs och arrangemang mot nazism och rasism i alla former, då kommer vi mot endast reseersättning-inget gage.