fredag 20 april 2012

Fru Dörr

Nästa band för intervju är Fru Dörr från Umeå. Det är argt och trevligt, det jag har hört. 

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Jon (Herr Brot) Trummor.
Sofia (Frau Zwischenspiel) Gitarr.
Hilda (Frau Schmetterling) Bas.
Rebekka (Frau Schwein) Sång.

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

The mean streets of Ume-yo, Bästerbotten.

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

De blivande strängspelarna Sofia och Hilda spontangick på bio och såg Tjenare Kungen. Den kvällen bildades det hypotetiska bandet Fru Dörr, de hade nyligen läst Irrungen Wirrungen. Alla flickornas vänner var med, en på gurka, en på keyboard, nån på theremin osv… Två år senare skaffade trummisen Jon ett trumset och de tre goa vännerna började repa så smått. En peppad sångare hoppade på projektet och Fru Dörr började likna ett band. Senare byttes sångaren ut mot vår nuvarande sångerska Rebekka och då började vi spela egna låtar. Sedan dess har vi spelat in låtar, spelat live i Ume och gjort astuffa banduniformer: one-piece-hardcore.

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Äckel och hat. Allmän frustration över hela världens tillstånd, t.ex; nedskärningar, dryga landstingsdirektörer, nazister, att den fattiga delen av världen betalar mer i ränta för lån än vad dom får i bistånd, migrationsverket, kapitalistiska samhället, borgare, religion, patriarkatet, att Exploited blivit så jävla dåliga, the list goes on and on… Fuck it all, fuck!

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi är inspirerade av 80-tals punk (typ Exploited innan dom blev sämst). Andra har liknat oss vid Attentat, KSMB, Dirt, Diabless grupp 6… Och det tycker vi är kul!

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Vi finns på Turist i tillvaron 2, de två låtarna finns på Spotify.  Annars kan man gå in på vår ”blogg” å lyssna, där finns alla inspelade låtar. Om man är i Ume kan man köpa vår promoskiva på Burmans och  vill man köpa Turist i tillvaron 2 (med andra coola band) så kan ni mejla oss.

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Nej. Hittills bara spelat i Umeå. Vill gärna spela någon annanstans. Vars som helst går bra. Vi är int kräsna.

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Misantropic
, Nedslagsplats, Lycka Till, NARS, Epidemics, UX Vileheads, Sänkt, Fukushima, Janes, Brottsvåg, Social Bombs, Eaten Raw… Det här var bara Umeband och vi har säkert glömt en massa.
Sen finns det ju en miljon utanför stan, men listan blir för lång och måste promota hembygd’n.

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? Hur ser sammanhållningen/splittringen ut anser ni?

Hänger mest i Ume, här är det mycket spelningar med trevlig stämning.
Int flängt runt så mycket, men alla punkfestivaler vi varit på har varit bra!
Att påstå att man splittrar scenen genom att vara anti-rasistisk är dumt. Det finns rasister och så finns det scenen. Dom är inte med i scenen. Alltså blir det ingen splittring.

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Riistetyt
, Vivisektio, Terveet Kädet, La Fraction, Oi Polloi. Listan blev kort då vi mest lyssnar på nedlagda band.

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Mejla! frudorrume@gmail.com
Bandblogg: www.frudorr.blogspot.se
Å så finns vi på Facebook.

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Vad roligt med intervju!  Vi har int gjort det förr, det kanske märks.
Vem som helst ska känna sig välkomna att spela i Ume, finns ett skysst ställe, Verket, där det är lätt att arra på. (verketforening@gmail.com)
Och tycker nån att Fru Dörr verkar vara roliga att ha med på nåt arr, vars som helst i världen, HÖR AV ER!!!

tisdag 17 april 2012

AMTY har ny och fräsch sida

Det här säger A Message To You:

"AMTY´s nya hemsida äntligen klar! Spana in den på www.amty.se

Massa nya grejer i lager som t.ex. Brutus skjortor. Vi har sänkt priserna, lagt ut ljudklipp
och förändrat webshopen från grunden.


Den 28 april anordnar vi skakväll på Snövit.

AMTY och Olämpligt sällskap presenterar

SKAKVÄLL

Live på scen:
- MOBSTER (Malmö)
- THE GIGALOTS (Stockholm)

LÖRDAG 28/4 på Snövit, Ringvägen 147

Kl 20 - 01
Pris 100
Väl mött
Stefan, Rikard & Henrik"


Kaffekatt

Nästa band i listan av intervjuade dito är Kaffekatt. Sångaren i bandet har också själv bloggat vet jag, kaske sysslar han fortfarande med det? I vilket fall som helst så är det bra skit det här.
1. Presentera gärna medlemmarna i bandet.

Ludde på sång, Martin på gitarr, Emil på bas och Alex på trummor.

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Vi bor runt om i Stockholm. En av oss bor i Vallentuna till och med.

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något och är ni aktuella med något nytt?

Kaffekatt startade 2008-2009 och släppte senast en singel digitalt som går att hitta på Spotify och iTunes. Tidigare har vi även släppt en EP digitalt och en demo på klassisk cd-r.

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Vi drivs av det mesta som gemene flashbackdåre klassar som PK-horeri. Du vet, jämställdhet, feminism, antirasism med mera.

5. Beskriv hur ni låter.

Melodisk hardcore punk. Vi inspireras av bra punk, från Ebba Grön till Hårda tider.

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Vår musik finns i princip bara i digital form. Googla på "Kaffekatt". Finns att köpa på iTunes, Spotify, Klicktrack bland annat. Vi är även med på Mikael Sörlings punksamling "Turist i tillvaron #2".

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Vi har spelat i Stockholm, Uppsala, Skövde, Lidköping, Göteborg och några andra ställen. Det skulle vara kul att spela i Umeå, såklart.

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Vånna inget, Förmögenhet och Refused.

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? 
Hur ser sammanhållningen/splittringen ut anser ni?

Den rullar väl vidare, svensk melodisk hardcore finns det nu mycket av kanske tack vare Sista sekunden. Popinfluerad melankolisk punk har också fått sig ett uppsving, kanske tack vare Masshysteri.

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Oj... Night Fever är bra, och 7 Seconds är ju aktiva fortfarande.

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er?

Ringer 0704 666 665 eller skriver till Kaffekatt på facebook.

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Kul att du skriver om punk, keep it up!

söndag 15 april 2012

Headons - Threepointfive (DIY - Cd)


Headons alltså. De är intervjuade här och har med en låt från den här skivan på Turist i Tillvaron #2. I intervjun kan ni läsa om resten av diskografin. Här kommer några ord om skivan Threepointfive.
Först och främst är själva skivan snygg. Inte omslaget, som det inte är något fel på, men skivan. Den föreställer en öppnad ölburk. Musiken då? Ja… Detta niospårsverk inleds med ett för långt intro som är helt onödigt och intetsägande men som efter ett tag, på ett snyggt vis, övergår till den första riktiga låten; Glassbowl. Vi snackar helt okej tempo och plötsligt en oväntat kör som sitter som en smäck. Sen tar låten slut, även det oväntat. Det känns som om den inte hinner bli klar, men bra är den i vilket fall som helst. Vi går vidare och bjuds på några ordentligt Rock ’n’ Roll-influerade låtar där verserna ganska ofta bara känns som transportsträckor till refränger av varierande kvalité. Låtarna Someone Else och Once Upon är båda bra låtar med ackordföljder som har gått igen många gånger hos många olika band och det är inte direkt något färskt som läggs till här, men det blir bra ändå. Nästa låt är Fuck You, vilket är en anti-nazi-låt och också (men inte därför) den bästa låten på skivan. Den är lite snabbare och har ett bra driv i både vers och refräng. Här börjar jag känna lite vibbar från amerikanska streetpunkband som (delar av) Lower Class Brats. Annars känns också en tydlig inspiration av amerikansk 77-rock ’n’ roll-punk om vi ska hålla på med många genres. Låtarna efter Fuck You är lite tråkigare men fortfarande helt ok. På sista spåret händer det något. Här blir det snabbt och hårt och låter som ett helt annat band. Har jag missat något? Det är i vilket fall som helst ett välkommet ombyte och en bra låt. 

Skivan är på det stora hela bra, även om vissa delar blir lite ointressanta och att en del låtar (typ Don't want you och Only Boy) smälter ihop.

lördag 14 april 2012

Tant Strul är tillbaka!

"Tant Strul är tillbaka! 1985 gjorde gruppen sin sista spelning inför 25 000 jublande fans på Roskildefestivalen i Danmark. Nästan trettio år senare återförenas Kajsa Grytt, Liten Falkeholm, Malena Jönsson, Nike Markelius och Sebastian Öberg för sin allra första turné sedan uppbrottet. Premiärort? Umeå och MADE!

Med klassiska låtar som Dunkar varmt, Slicka mig ren och Hjärtan slå" vidgade gruppen begreppet "punk". När andra band hatade staten och kapitalet vände Tant Strul blicken inåt, sjöng om sorgen i att älska och inte vara älskad, om åtrå och om ångest. Det var hudlöst och nära, angeläget och träffande; en sorts melodiös feministisk punk, ivrig och energisk, personlig och uppriktig."

http://www.ticnet.se/event/MADE-2012-TANT-STRUL-biljetter/OPE0512R



Headons

Nu är det dags för en intervju med Headons. De är aktuella med det ganska färska släppet av skivan Threepointfive (som recenseras här imorgon skulle jag gissa). Det är Divan som svarar på frågorna.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Juzi:Sång och gitarr(har spelat med Bad Mothers, Mr Love Dog, Scenic Belly m.m.)
Divan:Gitarr och skrik(Bad Boys,K.O.Corral,Candystore m.m.)(Spelar även i Pussy Galore nu förtiden!)
Mr West:2-strängad bas och Lite kör!(Drömfabriken,Elliot m.m.)
Hawkan:Trummor.(Undertakers,Negativ zon,Sabotage 81 m.m.)

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Headons kommer från Halmstad på gott å ont!

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

2007 (tror jag!) Kommer väll ifrån stommen av Elliott! Men har spelat Punk och liknande sen början på 80-talet!
Släppte en cd 2010 (som finns på spotify) Va med på kassetten Ghettoblaster From Hell Vol. 1 och Turist i tillvaron 2. Släppte 24 Mars våran nya cd THREEPOINTFIVE
Kommer medverka på http://sailorpunk.blogspot.se/p/cd-samling-mot-sd-facister-nazister.html
Kommer gå in i studion i Maj och spela in lite låtar inför kommande split 7:or!
Kuriosa: Hare krishna cymbalerna eller vad det heter som hörs i Deadons e' även med på Chris Amotts solo-skiva!

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Hatet mot högern i alla formen både extrem höger men även "arbetarhögern" (även andra politiska åsikter kan få sig en känga!)
Har väll inget övers för religion heller grunden till mycket skit genom åren.
Kärleken till våra vänner/fans som älskar oss fast vi spelar lite fel och e' för gamla och skiter i vilken stil vi ska ha (det blir som det blir ändå!)

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Ja det e' alltid svårt men lite Dead boys liknande hoppas man väll på att man kan höra även turbonegro's driv e' man ju ute efter! Punk n' roll helt enkelt!

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Köp skivan genom våran email! headons@hotmail.se (60:- + porto) eller vid spelning!  Ingen annanstans!
Här kan man lyssna och läsa!

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Kan inte på stå att vi spela utanför Halmstad gränser så många gånger! Sölvesborg Laholm och Göteborg e' nog det ända hittills! Men det börjar röra lite på sig med bland annat spelning i Tyskland i sommar! Vi spelar var som helst bara vi inte blir ruinerade och vi kan tyvärr inte komma med bara nån dags varsel lite för vuxna liv för att bara kunna smita iväg hur som helst!

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Mimikry, En svensk tiger, Sista sekunden, Wolfbrigade, Trubbel........m.m.   finns mycket bra

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? Hur ser sammanhållningen/splittringen ut anser ni?

Punken har väll aldrig varit bredare än nu och samtidigt smalare!
Vi kommer aldrig bli punk i mångas ögon ,medan andra tycker vi e' precis vad punk e!
Men som sagt Sörlings Turist i tillvaron-serie visar att Sverige har en levande och intressant punkscen som spretar åt många håll!

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Rancid ska bli kul att se! Kvelertak (om det nu e' punk!) NOFX e' alltid bra (och roliga) Dropkick murphy's ................

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Bara att skicka iväg ett e-mail till headons@hotmail.se så ska vi nog komma överens!

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Nä se bara till att alliansen inte vinner nästa val det räcker nu!

Greta Kassler + Derby STHLM + Dennis & dom blå Apelsinerna på Snövit 13/4 2012

Det var releasefest på gång i Snövits källarlokal. Det var skapligt mycket folk, sådär så man måste knuffas lite för att ta sig fram, men inte så mycket att det var omöjligt att beställa en öl. Jag höll mig på ovanvåningen  under Greta kasslers uppträdande. Det var inte planerat men det känns väl inte helt förjävligt att ha missat dem.

Derby STHLM
Till mitten av Derby STHLM's första låt var jag nere i källaren, framför scenen. Jag kan inte så många av deras låtar, men kände igen ett par från internet, som Svart Guld och Diamanter (videon är från i december, inte gårdagens gig men herrarna i bandet var sig lika och gjorde lika bra ifrån sig). Mot slutet, kanske sista låten till och med, spelades en låt som heter Moderna Tidens Pirater eller något sånt. Den var mycket bra. Derby STHLM gjorde ett övertygande gig över huvudtaget. Ett el-piano eller el-orgel eller vad som, ni förstår, användes på ett mycket trevligt vis, som en extra detalj liksom. Det var så det upplevdes igår i alla fall, det hördes nämligen inte så mycket alltid. Basisten var energisk och överallt kändes det som och det var drag från övriga håll i bandet också. Helt klart kul att se. Kommer gå på fler spelningar med dem.

Sedan var det kvällens huvudattraktion: Dennis och dom blå Apelsinerna. Sättningen var, fram till de två eller tre, sista låtarna i princip (kanske till och med exakt) Ohlsson har Semester Production. Sedan kom trummisen från Apelsinerna upp lagom till de avslutande låtarna, däribland Genom Dörren. Som sagt var det en releasefest. Dennis och dom blå Apelsinerna släppte en cd med 30 låtar (varav elva är livespår från vattenfestivalen 95) som sammanfattar deras tidigare diskografi. Jag tror också poängen var att fira 20-årsjubileum men att någon (Dennis själv, enligt Dennis själv) hade räknat fel och därav blev firande ett år sent. spelningen i alla fall, var riktigt bra. Alkoholhalten på scenen var märkbar och plektrum flög lite hit och dit. Jag har aldrig sett en gladare trummis heller. Den första alltså. Fan vad lycklig han var. 

Kul var det på alla sätt och vis. Nu ska jag lyssna på skivan.

fredag 13 april 2012

4-Skins om Pretty Shitty Kjell #3: Oi! The Event

"Oi is alive and well!!!
We have just returned from a great weekend in Sweden "Oi the event" With The Rejects, The Resort, Anti-nowhere League,Superyob, Frankie flame, Section 5, Guttersnipe, Agent Bulldog a brilliant line up.

Want to say a big thank you to Mattias and all the Pretty Shitty Crew and staff at the venue for a very professionally run event. We met some fantastic people and some old friends. Will be posting up some photos very soon.

Thanks again to the promoters who took a chance on the 4-Skins and didn't listen to all the bollox that has been around the last couple of years. None of the other bands had any problems with playing with us. we know a lot of the other bands, friendships that were forged way back before the internet. If you think you can destroy that then think again this was proof your slandering lies have no effect. Just for the record the 4-Skins have no political agenda. we sing about the things that effect our everyday lives and piss us off. We tell it how it is. We do not force our views and opinions on anyone else. We don't expect everyone to agree and we don't have a problem with that but don't try and force your opinions on us either. Don't try and tell us what we should or shouldn't be we are nobody's puppets and we wont won't say sorry for anything we have done. Take it or leave it we don't care. The people we met this weekend saw us for what we are ordinary people with ordinary views on life things that really effect us in the places we live. If promoters have their own agendas and personal views, thats down to them as long as they do not use our shows to promote it.
Stay true to yourselves."

torsdag 12 april 2012

Påskhelgen - Del 4: Avslut

Sista dagen på en jävligt bra helg började som den bör efter tre dagars hårt supande. Man var helt enkelt inte sjukt taggad längre. Efterfesten var på Visual Riders MC, i närheten av Klubben/Fryshuset, så dit var man tvungen att släpa sig.

Det var inte så mycket folk där, vilket man kan förstå. Efter tre sådana dagar, 100(!) spänn i entré och ett orepat och halvfärdigt band på "scen". Trots detta tror jag att de flesta som var på plats blev nöjda. Projekt 9 lyckades förvåna en hel del folk, inklusive mig, och gjorde ett förvånansvärt tight och välspelat set - vilket inte borde vara så jävla konstigt eftersom att alla i bandet har spelat en hel förut.

Så här lät det:

Sedan var det fest till tidigt på morgonen, en slags utfasning eller så, för att inte falla död på marken.

Tack PSK och alla banden och de flesta i publiken (minus de idioter som ska slåss för ingenting under en sån här trevligt helg).

Efter första året, med Cock SParrer på Sverigebesök, undrade jag hur PSK skulle toppa med ett lika stort och bra band. Nästa år blev det istället två dagar och fler, jävligt bra, band. Frågan dök upp igen. Och så har vi 2012. Det är en legendarisk Line-up. Cockney Rejects, 4-Skins & Last Resort på samma scen under två dagar är ju helt enkelt jävligt coolt, och de andra banden får vi absolut inte glömma - alla bra och viktiga. Så hur blir det 2013?


Påskhelgen - Del 3

Så var det dags för dag tre alltså. Det var fortfarande inte speciellt svårt att kliva upp och ta sig an dagen, så det var vad som hände. Dagen på Klubben skulle börja lite tidigare och vi skulle få se fem akter. Så vi var på plats i tid för att se, för kvällen återförenade, Guttersnipe ta plats på scenen.

I vilket fall som helst fick jag, innan spelningen börjat, höra rykten om att grabbarna som skulle ut först var orepade och nervösa. I sånna fall gjorde de riktigt bra ifrån sig. De hade valt bra låtar och det spelades möjligtvis lite ringrostigt i början, men det tog snart bra fart och på det hela var det riktigt bra och kul att se. Jag har hört några säga att Guttersnipe var bäst på festivalen.
Guttersnipe

Under delar av både Section 5 och Frankie Flame var jag upptagen med personliga göromål så tyvärr missade jag en hel del. Det lilla jag såg av båda banden var dock riktigt trevligt. Jag gillar Section 5's sound, även om låtarna ibland är lite för lika varandra och trummisen är jävligt stadig. Jag hittar fan varken bild eller video med Section 5... Varför?

Frankie Flame, som ju dagen innan spelade med sitt band Superyob, rockade loss rejält med sitt elpiano och levererade punk-, och skinheadhits på löpande band. Det hade jag gärna sett mer av om jag hade kunnat.
Frankie Flame

Last Resort stod på tur och jag visste inte alls vad jag skulle ha för förväntningar. Jag tycker att Last Resort har gjort många bra låtar och är ett bra band helt enkelt. Däremot så går många låtar gaska långsamt och nu, många år efter deras storhetstid, vet man ju aldrig hur det blir. I vilket fall som helst så klarade de av sitt gig galant. Roi var fulsnygg och sjöng bra och som många äldre band visste de vilka låtar som publiken ville ha.
Roi & JJ Kaos (Last Resort)

Till sist var det dags för 4-Skins och det var med blandade känslor som jag väntade på att de skulle upp på scen. Delvis var det ju sista bandet för kvällen och därmed snart slut på hela PSK. Men framförallt var det för att jag inte hade den blekaste om hur det skulle låta. Gary Hodges står för vrålandet och det gör han ju rent fruktansvärt på skivan "The Return" som för övrigt inte ens innehåller speciellt roliga låtar. Igen blev jag glatt överraskad och 4-Skins och Gary gjorde ett jättejobb. Hans röst var fan brutal och det kändes inte konstig på något vis att få höra alla gamla hits som One Law For Them och ACAB och många, många fler.
Big Tom & Gary Hodges (4-Skins)

Men så var det plötsligt slut. Det som låg framför en fortfarande var ett desperat försök till att hålla modet uppe (se Del 4)

TILLAGT SENARE:
Så var det ju det där med att folk började slåss över saker som inte alls hade med helgen att göra. Jag är lite lat och säger att Paco på Punk och Oi! säger det ganska bra här.

onsdag 11 april 2012

Påskhelgen - Del 2

Andra dagen alltså. Det är något fascierande med festivaler och andra kalas som pågår i flera dagar. Man blir helt enkelt inte bakfull efter en dags supande som man ju blir en vanlig jävla helg. Nej, man kastar sig ur sängen och fortsätter kröka som om ingenting hänt. Där fick jag med två referenser till olika låtar om just alkohol. Någon som kan gissa vilka?

I vilket fall som helst så blev det förfest i goda vänners, och till viss del trevliga främlingars, lag. Det resulterade i att det var en ganska förfriskad skock som anlände till Fryshuset  någon gång vid halv sex. Insläppet gick snabbt och smidigt och vakterna var i vanlig ordning väldigt inkonsekventa med regler om jackor och garderob.

Klockan 19:00 skulle det vara dags för Agent Bulldogg och jag har för mig att den tiden hölls. Nu har man ju sett dem några gånger sedan de gjorde come-back och jag tycker det är riktigt bra. Den här gången bjöds vi också på nya låtar(!) som var riktigt bra. Jag är inte säker på om de låtarna hamnar på den kommande spliten med The Templars eller på ett efterlängtat tredje album. Det återstår att se.
Delar av Bulldogg

Därefter var det dags för Superyob. Frankie Flame (sångaren) är jävligt rock 'n' roll. Det är häftigt att se honom ha en sådan jävla energi i den, under omständigheterna och i jämförelse med de flesta andra i scenen, åldern. Det var tight och bra och jag ska väl köpa fler skivor med dem och bli bättre inlyssnad.
Frankie Flame

Anti Nowhere-League var nästa band och dom är ta mig fan alltid bra. Det var en hit-tät salva som avfyrades och den låten som jag saknade mest var Mission To Mars, men ärligt talat tror jag inte att de riktigt kan göra en besviken med sina låtlistor. En riktig fullpoängare (förutom alla klassiker så klart) var My God's Bigger Than Your God.
Animal



Sista band för denna fantastiska fredagskväll var Cockney Rejects. Enda gången jag har sett dem tidigare var på Augustibuller. Då var jag full och exalterad och var mest glad att se dem, så jag var en av väldigt få som påstod att de gjorde ett bra gig. Nu har jag fått höra i flera år att de var riktigt dåliga på Augustibuller, så mina förväntningar var inte höga när det var deras tur. Men bra var det. Han ser ju rolig ut, "Stinky Turner", när han hoppar runt i någon form av hiphop-outfit och slåss mot ingen alls på scenen, men jag måste säga att jag är glad över hur hans röst låter. Visst, den är lite äldre nu, men det är samma desperata ton som jag älskar från deras första plattor. De varierade låtlistan med låtar från flera olika släpp och det var mindre populärt bland en del punkpoliser (som för övrigt kan dra åt helvete).
Cockney Rejects

När sista bandet var färdigt så var jag det med. Hemväg blev rätt väg. Riktigt bra dag.

tisdag 10 april 2012

Påskhelgen - Del 1

Helgen var lång och bjöd på en hel jävla massa punk och öl. Den började redan i Torsdags på Snövit, och det var Gatans Lag och Antipati som stod för den levande musiken. Det var lång kö och knökfullt nere i källaren när man väl kom in. 

Gatans Lag
Antipati
Båda banden bjöd på varsin trevlig, och hit-tät låtlista som innehöll låtar från sina båda album och övriga släpp. Skalla, Sparka, Sluta aldrig slå var roligast att höra från Gatans Lag och från Antipati var det två nyare låtar; Avelstjur (från split-10"an med Last Rough Cause) och den självbetitlade Antipati (från Turist i Tillvaron #3).

Gatans Lag bjöd också på en ny låt:


onsdag 4 april 2012

Påskpaus

Nu blir det påskpaus under några dagar. Pretty Shitty Kjell brakar loss och det kommer bli jävligt bra. Sedan väntar en rapport på den här bloggen, troligtvis uppdelat i ett par delar. Jag väntar i skrivande stund hem lite mer recensionsmaterial. Det ska bli spännande.