torsdag 28 november 2013

Rännstensorkestern - Finns Det Hopp? (Cd - Second Class Kids)

Sedan Rännstensorkesterns bidrag på Turist i Tillvaron har jag väntat på det här. Jag sitter nu med albumet och hoppas på att åtminstone en låt är lika jävla bra som Tony 2ton. För det första förstår jag inte riktigt grejen med punkband som klär sig i kostym och slips - det är kanske bara ett skämt till omslaget? - men jag måste kanske inte förstå det. För det andra saknas texthäfte. Det är synd.


Jag petar i skivan i spelaren, slår mig ner i soffan, och väntar spänt.


Låten Mördarn drar igång och det låter lovande. Gitarrslingan skulle man kunna hitta hos en del trallband likväl som hos vissa "real Oi!"-band, som Bakers Dozen. Låten har potential och är bra, men 2ton-skadad jag är kan jag inte riktigt uppskatta den helt och hållet.

Sången är i stort desperat och förbannad och låter ärlig snarare än konstlad och gitarren fortsätter på samma vis som i första låten. Det är omöjligt att inte känna lite Charta 77-vibbar (typ i tredje låten - Gulag) men också över lag, men även en del små metalinfluenser och en del amerikansk hattpunk. Det märkliga är att jag uppskattar den här kombon. Det är klart en stor del svensk punk, 77 och 90-2000-tal.

Skivan inleder starkt men får redan vid tredje låten en liten svacka som håller i sig ett par låtar till låten Världssmälta drar igång och det återigen börjar gå lite snabbare. Det är då Rännstensorkestern gör sig bäst. Sedan kommer låten 2bög. Det är ju uppenbart en flört med 2ton men den känns dessvärre bara som en lite lamare version. Fortfarande en helt ok låt dock. Följande två låtar är även de helt ok, men avslutande Vakna kunde de ha skippat. Seriöst, den tar aldrig slut. Som avslut kan jag säga att jag inte tänker åka mil för att se bandet efter den här skivan, men garanterat när de kommer till Stockholm och att skivan är mer bra än dålig och dolt spår dyker upp och lyfter den efter den trista avslutningen.

Psykbryt + SST på Antisocial, Factum på Disloated, Honnör SS, Sex Dwarf + Avskum på Kronstadt

Jag slår helt fräckt ihop tre gig i samma rapport.

Factum

Klubb Antisocial gick alltså från Broder Tuck till Jameson - Bunker Bar denna gång. Lokalen är helt ok och redan hem för många punkintresserade på helgerna. Det kom en hel del folk och trots det märkliga ljudet, där sången hördes lysande i vissa delar av lokalen, och inte alls i andra, så gick det bra.


Psykbryt körde på sin melodiösa gatupunk (som folk fortfarande envisas med att kalla trall) och levererade liksom övriga gånger jag har sett dem. Inga överraskningar, men ett säkert kort. Strindberg Som Tortyr gjorde alltså come-back till klubben, och det med bravur. Det var riktigt bra och jag ser mycket fram emot eventuella skivsläpp.
Honnör SS



Hos Dislocated, på Broder Tuck, spelade ett trallpunkband som faktiskt låter trall: Factum från Kalmar. De gjorde defenitivt intryck. Musiken var bra, bandmedlemmarna var tuffa på ett kaske inte helt självklart vis och det var kul att se ett trallband som inte låter som alla andra, men som fortfarande låter trall.

Nu börjar vi närma oss nutid. På The Liffey i Gamla Stan spelade Honnör SS, Sex Dwarf och Avskum kvällen innan Sham 69, under Klubb Kronstadts flagg. Ljudet var inte lysande, ekonomin var inte lysande och humöret var inte lysande. Men det gick bra ändå. Honnör SS inledde och lät bra - kängpunk helt enkelt. Sex Dwarf var inte så imponerande utan lät mest som skrammel, och inte på ett bra vis. Jag ska ge dem en till chans när jag är piggare. Avskum gjorde enligt hörsägen sin sista spelning i Skandinavien och jag tycker att det var ett helt ok avslut. Det fattades ett gäng ansikten som jag trodde skulle vara där för en sån sak, men ändå var det mycket folk och en angenäm afton i stort.


onsdag 27 november 2013

Stockholm Oi!-Fest

Stockholm Oi!-Fest gick av stapeln i oktober. Det var dålig uppslutning och försök till att få den inställd tyvärr, men det levererades livemusik i dagarna två av både svenska och utländska band och generellt mycket trevligt.

Streetpunk Drunks
Bakers Dozen gjorde bra ifrån sig och stod ut från dem andra som det bästa bandet. Skinfull var ju kul att se, men jag har aldrig varit speciellt intresserad av dem av någon anledning - men de gjorde också en bra spelning. Streetpunk Drunks var kul att se live och gjorde bra ifrån sig. Arga och glada samtidigt, och fulla. Citizen Keyne hade jag gärna varit mer inlyssnad på, då hade jag säkert tyckt mycket om deras spelning, då jag i efterhand har fattat tycke för dem. Hooligan UK var även de en trevlig ny bekantskap.

Vallgatan
Av de svenska banden var Pitbullfarm säkrast men imponerar inte direkt. Man vet vad man får, och det glädjer nog andra mer än mig. Army Of Assholes är ju dock en riktigt bra låt. Bad Shermans gjorde ett bättre intryck än senast på Gula Villan och lät bättre öht. Kombatants var ointressanta om än kompetenta, Projekt Oi! gjorde sina hits bra och Vallgatan var ok. Battle Scarred var kanske roligast att se - dem har jag inte sett tidigare - och var helt ok.
Bad Shermans

Generellt sett så var det helt ok musik, men en del av banden är jag bara helt ointresserad av. Bra gjort av Club Disorder i varje fall.


Vi börjar med lite tips

Sedan ska jag gå på att ta itu med lite gigrapporter som ligger på kö. Dessa kommer bli extremt avskalade. Jag pallar inte.

Tipset för idag är förfesten till PSK 2014:


Helt orelaterat kan det även tilläggas att Punk i Sverige finns på instagram: punkisverige. 

måndag 18 november 2013

Pulver City - Belgium (EP - DIY)

Första bandet som recenserades här gör comeback med en ep. De är nu fyra stycken, men saknar basist. Varför det? Vet inte. Ljudet är så pass skitigt så jag hade nog inte reagerat på det om jag inte känt till det. 

EP:n finns på Spotify och jag vet faktiskt inte hur den släpps annars. Holma, första låten, är hårdare än hur de lät senast, även om de har samma gitarrsound. CCCP 1992 går i makligt tempo och låter som typ 77-punk från staterna. Förutom det att sångaren flippar ur. Under tredje låten, Life Fast, Die!, är de tillbaks vid sitt gamla sound, vilket är punkdoftande garagerock, med skitig inspelning och trevliga, men inte direkt minnesvärda, melodier. Samtliga låtar är ganska korta, vilket är nice, och ganska varierade, där sångaren (sångarna?) skiftar från att sjunga ordentligt med amerikansk accent och att skrika som vore det Second Thought han spelade med. Ibland sker skiftningarna från låt till låt och ibland från början av en mening till slutet av densamma. Sista låten är helt musikalisk och helt menlös och favoritspåret får bli näst sista: Sandy Heat.

Kolla upp på spotify. Ni förlorar ju inget på det.


Ännu mera punk

Det börjar på fredag, dagen innan Sham 69, med att Avskum enligt ryktet gör sin sista spelning i Sverige på The Liffey. Supportar gör Sex Dwarf och Honnör SS och det är Klubb kronstadt som arrar. Länk.

På Lördag, när Sham 69 spelar i Stockholm, är det även Hudik Hardcore. Det handlar om crust och grind. Dråp och Infraction spelar.

I Gävle är det snart dags för Punk & Bössafestivalen, med inga mindre än 999 som headline. Dessutom spelar Asta Kask, Bitch Boys, Russian Submarines, Bugs och Dross.

Banden är klara till PSK's oficiella förfest. Det är Straight Jacket, Projekt 9 och Close Shave. Det spekuleras enligt uppgift om ett fjärde band som ska fylla den platsen som uppstod när överraskningsbandet hoppade av.

Klubb Antisocial kör vidare på Jamesons till vidare.

Dessutom gör Klubb Pogo nypremiär den 25/1 2014! På scen har de Stokes CPH (som skivdebuterar på Randale strax innan spelningen) och Oldfashioned Ideas.




fredag 1 november 2013

Nyheter från Beatbutchers

******************************************************************************** 
INFO FRÅN BEAT BUTCHERS / INFO FRÅN BEAT BUTCHERS 
********************************************************************************

ROGER KARLSSON - SPÅR (ORCDs48) 
***************************************************** 
8 november släpps singeln Spår som digitalutgåva. Titelspåret kommer från originalalbumet Tecken & spår. Bonuslåtarna Bomb och Alla saker är nyinspelningar av originalversioner från plattan Eurodisco från 1994.
Inspelat  tillsammans med Johan Johansson, Henrik "The Duke of Honk" Widén, Mr. Soul´s blås, Bästabandet, Jöhan Dereborn och Fredrik Humlin.
En Ytterst begränsad cd-version (100 ex) släpps 1 november. Maila om reservera ditt ex. Pris 52:- inklusive porto.info@beatbutchers.se 

GAMLA PENGAR / HÅLL KÄFTEN VAD VILL DU - SPLIT LP**'*****************************************************************************
Gamla Pengar bidrar med 5 nya spår. Släpp den 29 november. Vi återkommer med info om hur du kan köpa den. Redan nu kan du vinna ett ex via en tävling på Gamla Pengars facebooksida https://www.facebook.com/gamlapengar. Lyssna på ett smakprov här http://gamlapengar.bandcamp.com/album/split
KOMMANDE SPELNINGAR************************************************************************* 
1 november smäller det i Borlänge. På scen Fabriken, Alonzo & fas 2, Rövsvett, Sator & Mimikry
https://www.facebook.com/events/123940344466536/?fref=ts

14 november Roger Karlsson med band & Mr Soul and his Marshmallows live Etablissemanget, Södra teatern
Det här blir en kväll som den som gillar storbandseufori inte får missa. Antal musikanter per scenkvadratmeter blir garanterat maximalt. Mr Soul and his Marshmallows har tolkat genuina soulklassiker sedan 1982. Ända sedan dess har bandet - enligt egen utsago - bjudit publiken på soul, svett och dårar. Roger Karlsson förstärker sitt sexmannaband med Mr Soul´s blåsare. Det blir grymt, speciellt och extra allt!!!
https://www.facebook.com/events/166167673580694/?fref=ts
22 november Folk & Rock Malmö  Söderberg & Johan Johansson  
https://www.facebook.com/events/417940978328038/
28 november Debaser Strand Stockholm. Stormavd. & Brända Barn. Japp det är sant. Efter typ 20 års tystand dyker Stormavd.upp för en spelninghttp://www.debaser.se/kalender/12721/
LIVESPELNINGAR *************************** 
FABRIKEN 1 november Borlänge 

ROGER KARLSSON 14 novemberg Stockholm Etablissemanget, Södra teatern

STORMAVD.
28 november Stockholm Debaser strand

SÖDERBERG 22 november Malmö Folk & Rock


BLI VÄN MED OSS OCH VÅRA BAND PÅ FACEBOOK ******************************************************************** 
Beat Butchers http://www.facebook.com/BeatButchers 
Fabriken http//www.facebook.com/ifabriken
Gamla Pengar http://www.facebook.com/gamlapengar 
Le Muhr http://www.lemuhr.se/http://www.facebook.com/lemuhr 
Roger Karlsson http://www.facebook.com/RogerKarlssonOfficiell 
Köttgrottorna http://www.facebook.com/group.php?gid=286222391277 
Ohlson har semester prod. http://www.facebook.com/pages/Ohlson-Har-Semester-Production/109332195796462 
Söderberg http://www.facebook.com/sodermusik 
Slustation Tjernobyl http://www.facebook.com/pages/Slutstation-Tjernobyl/132013083503896

HÅLL DIG UPPDATERAD ******************************************* 
Anmäl dig till våra nyhetsmail på http://www.beatbutchers.se/mailinglistor.htm
********************************************************************************************************************* 
För mer info kontakta 
Beat Butchers 
Email: info@beatbutchers.se 
Hemsida: www.beatbutchers.sewww.myspace.com/beatbutcherssehttp://www.facebook.com/BeatButchers 
*********************************************************************************************************************