måndag 20 februari 2012

The Lowlifes albumdebuterar

Stockhomsbandet The Lowlifes albumdebuterar med tolvspårsskivan (cd) Tv Addiction. Den går att beställa ifrån Club Underground som också har släppt skivan.

söndag 19 februari 2012

Vindicate This! släpper sjua


Norrlandsshit, Turist i Tillvaron och Ian Rush Records släpper Vindicate This!'s nya sjua "Hard Feelings". Den går, som jag har uppfattat det, att förbeställa (se mailadresserna på flygaren).

Vengeance Of Karma

Jag har langat iväg ett gäng frågor till några olika band som spelar nu. Det är ganska grundläggande frågor, för att skapa en överblick över bandet. Och ja, det är två stycken "fråga 3". Ett misstag.

Först ut har vi Vengeance Of Karma. Den ena av sångarna, Linus, svarar på frågorna.


1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Linus: Bandet består av 5 bittra värmlänningar från Kristinehamn.
På gitarr Mattias Frödén, 
Trummor spelas av Johnny Lebisch,
Tobias "Bubba" Oskarsson på bas. 
Vrålandet sköts av Jesper Oskarsson och Linus Pettersson.

2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Linus: Bubba och Matte startade bandet 2008 tilsammans med Jay(trummor). Jay ersattes sedan av Johnny då han inte ville spela live pga scenskräck eller något liknande hehe. Bandet började nog mest som ett mindre projekt men blev till nåt seriöst och vi har sedan dess hunnit spela lite runt om i Sverige. Nuvarande uppsättning har hållt igång sedan början av 2010. Vi har tidigare släppt 3 demoskivor själva och varit med på någon kassett här och där. Det vi har på gång nu som kommer va aktuellt är två låtar på vinylen "Dimmorna Skingras vol.2" som ska släppas på Pike Records nångång här snart. Vi ska också va med på en Disrupt-tribute skiva som ska släppas på tyska Power-It-Up Records där vi gjort en cover på låten "Green To Grey". Just nu samlar vi på oss lite material för kommande inspelningar som säkert inte lär va långt borta.

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Vad som driver oss.. Ja det är nog fasiken suget att komma ut och spela så mycket som möjligt just nu, men att få mangla ut sin ilska, kärlek och sina åsikter på ett kreativt sätt är ju självklart ett stort plus!

3. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi spelar väl typ Crust/hardcore med lite metalinfluenser för att va lite extra sub-genre.. Riktigt snabbt, ordentligt förbannat!

4. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?
Just nu finns väl skivorna bara att beställa från oss i bandet (se mailadress nedanför), men med tanke på kommande släpp så kommer materialet vi har med säkert kunna köpas på lite nätshoppar/zines osv. 
5. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Vi har väl vart nån vända i Stockholm, Göteborg men också lite mindre städer runt om, men har väl inte riktigt vart runt så mycket vi viljat.. Just nu är vi jäkligt taggade på spelningar så det blir garanterat mer kommande året!

6. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?
Finns för mycket bra för att börja namedroppa känns det som.

7. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Ja vad ska man säga utan att vara långdragen.. Scenen är ju minst sagt bred.. Många bra band, få bra arrangörer.

9. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Vi letar spelningar för fullt just nu så för att boka oss, släng iväg ett mail till Vengeanceofkarma@live.se
Här finns lite toner att kramas till:
    vengeanceofkarma.bandcamp.com
    www.myspace.com/vengeanceofkarma


10. Något som ni i övrigt vill tillägga? Drar iväg ett tack för året 2011 till alla band vi lirade med, arrangörer som styrt upp spelningar osv. Ha ett gött 2012!




Inledning

Av anledning till den här facebooksidan så har jag bestämt mig för att starta en blogg. Tanken är att göra intervjuer med band som snart spelar, för att ge intresserade en introduktion till banden i fråga. I vissa fall kommer en del människor säkert anse att detta är onödigt för att bandet redan har ett rykte om sig eller kanske bara för att man själv anser sig ha koll. Ni behöver inte kommentera detta. Det är ingen som bryr sig om vad du vet.

I övrigt vet jag inte hur bloggen kommer utvecklas, avvecklas, uppdateras och vad som helst. Det återstår att se.