tisdag 23 juni 2015

Headons - Vi Ska Aldrig Bli Som Dom (7" - AMTY Records)

Ytterligare ett alster av Headons har hittat sin väg till Snigeln. Här låter Headons bättre än tidigare vilket delvis kan bero på att det är ett kortare släpp; soundet hinner inte bli tjatigt samtidigt som att låtarna får en större chans att växa. Titelspåret för tankarna till Järnmännen (Våren), om än i lägre tempo. I stort låter det som tidigare, fast bättre. Alla låtar är på svenska och är melodiösa och skitiga och argare än tidigare. Sista låten, 82, är bäst på skivan och skulle lätt kunnat vara med på Varning För Punk-samlingen. Trevlig lyssning helt klart och jag hoppas det går åt samma håll i framtiden.

söndag 7 juni 2015

The Snipes och Sabotage till Stockholm!

Snail Trail Records och Klubb Antisocial tar det lysande bandet The Snipes till Stockholm i Oktober. Sabotage gör en exklusiv spelning med. Enda andra Stockholmsgiget för i år.

Kolla in det här på facebook.
Biljetter kan köpas här (180:- + 20:- i serviceavgift). 130 biljetter släppta!

måndag 1 juni 2015

Police Bastard - Confined (Iron Man Records - Cd - Album)

Sista skivan från Iron Man Records att recensera för min del. Det är en tio låtar tung cd. Varje låg väger som tusan. Det är metalpunk i samma i samma stuck som tidigare alster - en aning mörkare kanske? Lite osäker blir jag - med influenser från mitten av engelskt 80-tal. När English Dogs blev sämre och engelsk hardcore var en stor grej (närmare referenser är Doom och Anti-System). Det går inte speciellt snabbt utan är mer ett konstant malande. Dock betyder inte det att skivan saknar låtar som sticker ut. Andra spåret Brought To Our Knees är en hård låt som jag uppskattar. Humanimal är en annan. Mot slutet av skivan är vissa låtar på tok för långa och det är inte kul längre. Jag rippar cdn plockar med mig de två nämnda spåren, kanske något till, på telefonen, så får jag se vad det blir för märklig fest som får mig att dra fram skivan igen.