onsdag 13 juni 2012

Agent Attitude

Nästa intervju är med HC-bandet Agent Attitude som jag snubblade över på myspace för ganska längesen. Kom på att det här ju var ett ok sätt att få veta mer om dem när jag väl pmindes om deras existens.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill. 
Jag (Jakob) sjunger, Lars spelar gitarr, Jojje spelar gitarr, Sven spelar bas och Victor spelar trummor. Vi är 5 idioter från Uppsala som gillar punk och rock och hardcore. 
2. Var finns bandet beläget geografiskt? 
Vi befinner oss i Uppsala, världens bästa stad.  
3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul. 
Vi har funnits sen augusti 2010 ungefär. I mars 2011 släppte vi självbetitlade EPn på Green Menace och Monument Records och turnerade en del på våren och sommaren där innan vi gick in i studion för att spela in det som skulle bli EPn Never-Ending Mess som släpptes nu i början av Mars på Green Menace, Monument och De:Nihil Records. Vi har även båda släppen på gång i Indonesien på kassett, som borde komma ut i sommar. Nu kommer vi turnera ett tag. Vi drar iväg på europaturné nu om några veckor som kommer vara mellan 7/6 och 30/6, sen så kommer vi nog åka till England i augusti. Lite fler grejer är på g, men inget spikat än. Så mycket mer har vi inte planerat just nu. Vi tar det som det kommer. Fullängdare kommer komma någon gång, men det kommer nog dröja ett tag.

Anekdoter?  Ja, jag har allt från att själv bli arresterad i Polen, till ketchups-sprutning på bilar i Tyskland. Det händer mycket skit när vi är ute på vägarna haha. Mycket internskämt och sånt. 
 
4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?
 
För mig är det så sjukt mycket som kan trigga mig till att skriva musik. Det är så jävla lätt att vara förbannad på väldigt mycket, så jag försöker använda mig av det när jag skriver musik. Men det är också såklart mycket kärlek, t.ex låten Never-Ending Mess är en hyllningslåt till hardcore och punk och Uppsala. Jag skriver saker som jag själv känner, och saker som jag själv blir påverkad av, inget speciellt egentligen.  
5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.
 
Det är svårt att säga, faktiskt. I mina öron låter det antagligen inte alls som det gör i dina. Men vi spelar hardcorepunk som man gjorde när det begav sig. Vi drar dock influenser från allt ifrån MC5 till Youth Of Today. Vi har blivit jämförda med Gorilla Biscuits, Black Flag, Antidote, Minor Threat osv. Om man är inne på gammal HC så förstår man nog ungefär.

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?
 
Man kan köpa skivor av oss, på våra spelningar. Eller beställa av våra skivbolag Monument, De:Nihil och Green Menace. 
Lyssna och ladda ner båda skivorna på:
http://www.agentattitude.bandcamp.com

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?
 
Vi har spelat så mycket vi kunnat i Sverige. Flera städer har vi hunnit besöka flera gånger. En stad som vi inte har spelat i, av någon konstig anledning, är Malmö. Där skulle jag jävligt gärna spela. Jag har varit där på spelningar och spelat själv med andra band flera gånger och staden, scenen och människorna är guld där. Jag skulle också vilja lira på Åland (inte Sverige, jag vet) någon gång.
8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?
 
Massor. Jag kommer säkert glömma massa band, men här är en del hardcore och punkband man borde kolla upp: Undergång, Bad Review, Primitive Rites, Hårda Tider, Bäddat För Trubbel, Wallrides, Headed For Disaster, Fukushima, UX Vileheads, Stay Hungry, Sectarian Violence, Chain Reaction, Kvoteringen osv. Med andra ord finns det jävligt mycket bra grejer.
 
9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? Hur ser sammanhållningen/splittringen ut anser ni?
 
Det är olika överallt tycker jag från stad till stad. Men jag tycker att det är rätt gött ändå. Visst finns det folk som är svin, och det är klart inte folk vill hänga med dom då. Vi är töntar, så ingen vill ju hänga med oss heller.
 
10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Oj. Jag ger det ett försök: I europa har vi band som Risk It, Bent Cross, Youth Avoiders, Dean Dirg, Vitamin X, Citizens Patrol, Night Fever, Collateral Damage, Warsong osv. Det finns för mycket. 
I staterna: Direct Control, Career Suicide, Night Birds,  OFF!, Coke Bust, Crazy Spirit, No Friends, Iron Reagan, M.O.T.O, Brutal Knights, Boston Strangler, Social Circkle osv. Det finns såklart mycket, mycket mera. Jag tror att alla jag räknat upp ska vara helt eller hyffsat aktiva.
 
11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.
 
Ring, skicka ett mail, skicka post, snacka med oss i person, skicka flaskpost, skicka röksignaler osv. Man får välja själv!

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?
 
Stäng av datorn och dra ut och ställ till med något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar