måndag 14 januari 2013

Julpunk (Domedagsedition) - 2012-12-21 @Kafé 44

Sex stycken band stod på schemat den här kvällen, men omständigheterna var sådana att jag inte var på plats förrän efter de tre första banden var klara. Jag missade alltså Submongo, som jag inte har någon koll på, Dissocial som jag gärna hade sett igen, med ny basist och allt och Derby Sthlm, som är riktigt bra live. Det jag fick se var Psykbryt, för första gången, Hyrda Knektar som debuterade live och Agent Bulldogg

Psykbryt imponerade och kändes som rätt band på rätt plats, där på 44:ans scen, med en svettig och hyfsat ung publik. Det handlar ju om ganska snabb och driven musik, med mycket melodier. Alltså något som gör sig riktigt bra live. Detta kompletterades med skickliga musiker och en bekväm scennärvaro. Trummisen imponerade nog mest. Han såg skitarg ut och var mycket sklicklig. 


Hyrda Knektar gjorde, som sagt, sitt första framträdande live, och de gjorde de mycket bra. Gatorna Brinner I Natt och Stockholm Behöver Dig var riktigt grymma att se/höra live. Nicole Assine stod för en del av sången och gjorde det, om än kanske något nervöst, mycket bra. Jag hoppas de fortsätter med liveandet och att man snart har möjlighet att se dem igen.

Hyrda Knektar
Hyrda Knektar
Agent Bulldogg avslutade kvällen. Det känns som om jag har skrivit om dem riktigt många gånger nu. Det var riktigt bra. Jag har väldigt svårt att säga något negativ om Bulldogg. Även när folk (och även bandmedlemmarna själva) har sagt att någon spelning inte har varit så bra så har jag inte upplevt samma sak. Självklart är jag medveten om när några textrader missas eller om det fumlas en aning med något instrument, men det brukar inte påverka vad jag tycker om spelningen. Delvis är det så att Agent bulldog's låtmaterial är så pass bra, och jag har lyssnat på dem så pass länge, att jag bara tycker det är grymt att se live, jämt. De avslutade i alla fall giget med 4-Skins' "Chaos", med sceninvasion och en mick som passades runt.


Som arrangemang var Julpunken riktigt bra och det är alltid kul att vara på 44:an och scenens tillväxt ser ju lovande ut. En annan kul grej, och som jag tycker är allra bäst, är blandningen på banden. Det finns tillräckligt mycket trams mellan band, arrangörer, grupper av människor osv, som det redan är. Då är det en frisk fläkt att någon bokar både crust och Oi! och vad man nu ska kalla allt det andra. Mer sånt!

För att se fler videos från tillställningen, kolla in Skankox69 på Youtube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar