söndag 17 mars 2013

RännstensOrkestern - Intervju

Vi har här en intervju med RännstensOrkestern. Soundtrack till intervjun hittar ni här.

Vilka är RänntensOrkestern? Vilka är med i bandet och vem spelar vad? Hur kom ni in på punk?

RännstensOrkestern ett 4-manna band. Vi är Sebastian Andersson på trummor, Sebastian Danielsson på bas, Petter Melander på guitarr, och Tim Söderberg på sång.
Vi är killar från Timrå som kännt varandra sedan barnsben.
Vi kom in på punk ganska samtidigt allihopa, det fanns en kortlivad festival i timrå där Coca Carola, Charta 77, Mimikry och en hel del lokala punkband spelade. Det gjorde att vi startade ett punkband som fick heta hundrunk, Då var våra influenser främst trallpunk, men idag influeras vi av otroligt många fler genres, I ärlighetens namn är det ingen av oss som lyssnar på trallpunk längre utan nu är det mer Crust, Hardcore, Dödsmetall, Trashmetall och Indiepop.

Men vanlig hederlig jävla punk är våran gemensamma nämnare, Alla har åsikter hit och dit angående varandras olika nischer inom bandet. Men just vanlig jävla punk har vi alltid gemensamt. Ärligheten, attityden, texterna, känslorna. Punk är alltid bäst. Trall eller käng spelar egentligen mindre roll..
 
Vad har ni gjort tidigare? När startade ni? Berätta om Hundrunk.

Hundrunk är vårat första band som startade 2001, egentligen är RännstensOrkestern HundRunk, efterssom det är precis samma medlemmar. Vi började spela som hundrunk då vi var 14 år gamla och spelade fram tills att vi var 17. Hundrunk nådde en del lokala framgångar och var väl någorlunda välkännda i Timrå/Sundsvall. Iaf så splittrades vi av diffusa skäl och drog åt olika håll när det gäller musik. Sebbe A och Tim spelade hardcore, Petter spelade dödsmetall, Sebastian D spelade heavy metall och stoner-rock. Iaf så var det ingen av oss som kom att hamna i någon direkt givande grupp så musiken gick tillslut lite i stå. Men år 2010 så blev vardagslunket för tråkigt och vi startade upp igen, för att slippa förknippas med vårat gamla fjortismaterial bytte vi namn. Klart att hundrunk gjorde bra grejjer, men att spela låtar som vi skrev när vi var 14 år kändes inte ett dugg lockande.
 
Hur ser er diskografi ut? Vart kan man köpa eventuella skivor/band?
 

Hitills har vi släppt en EP som inspelades 3 månader efter att vi återupptog musiken, därav ett ganska osäkert stuk på musiken.
Därefter släppte vi Vila i frid som singel, som är betydligt mycker mer representativ för oss.
Sist har vi hitills medverkat på "turist i tillvaron" vol 4 med låten Tony 2ton.
Vi är dock i slutfasen med inspelngen av våran debutskiva, förhoppningsvis släpps den inom kort!

Vi har några ex av vår EP kvar som vi skänker bort. Skicka ett mail så löser vi att ni får ett ex!

Hur mycket har ni spelat live? Vart har ni spelat och vart vill ni spela? Hur ser planerna ut för 2013 med inspelningar/livespelningar?

Vi spelade live relativt mycket som hundrunk, på 3 år gjorde vi närmare 50 spelningar.
Men ioch med att vi blev RännstensOrkestern har det blivit glesare, Vi har hitills bara haft 5 spelningar. Dessa i Sundsvall/Timrå. Vi har koncentrerat all vår kraft på att skriva material till våran kommande skiva och därför har vi inte tagit några initiativ till att hitta spelningar. Men nu är det dags. Så planen är att fixa spelningar i andra städer än Sundsvall. Sundsvalls musikliv är totalt jävla korrupt och värdelöst. Så om nån arrangör söker efter ett riktigt jävla bra band, ring oss!
 
Hur ser ni på den svenska punkscenen? Hur ser ni på sammanhållningen/splittringen mellan olika subgenres (t.ex. Oi!, Crust, Trall, Hardcore eller whatever)?

Den svenska punkscenen är helt jävla klart bättre än någonsin. Bara dom senaste 3 åren har det hänt otroligt mycket bra grejjer, och det släpps förmodligen bättre punk nu än någonsin tidigare. Tyvärr verkar det inte vara den allmänna åsikten. Punkscenen i sundsvall är ett minne blott. När vi började med Hundrunk fanns det otroligt många punkband, men nu är det väl 3-4 st verksamma punkband i sundsvall. Med oss inräknat.

Sammanhållningen mellan punks är alltid god, det finns alltid gemensamma nämnare punkare emellan. Sedan om vissa gillar softare upplägg och andra brutalare är ju en smaksak. Men om en kängpunkare och en trallpunkare snackar kommer dom garranterat ha några gemensamma favoriter. Men nu för tillfället är det absolut Crust och Hardcore som dominerar! Trallpunk har blivit så uttjatat och väldigt ofta blir det bara blekt plagiat från dom fornstora trallarna på 90-talet.
 
Vilka svenska band är värda att uppmärksamma just nu?

Antatomi-71, Sista sekunden, Beyond pink, En svensk tiger, Trubbel, Nitad och Lastkaj 14 som nog det enda trallpunkbandet jag tycker kan leverera någotsånär aktuell musik.
 
Vad lyssnar ni på för utländsk punk? Namndroppa lite band från då och nu.

Suicidal tendencies, BauhausThe damned, The Exploited, Discharge, Sex pistols, Dead Kennedys, Pulled apart by horses, Arctic monkeys ( Äre punk?), Misfits.

Ärligt talat är vi ganska dålig på utländsk punk.
 
Hur ser ni på erat band? Hur tror ni andra ser på bandet? Vad kan man förvänta sig av en spelning med er?

Vi ser vårat band som ljuset i tunneln. Vi ser det som så att vi blandar bra med bra och gör det bäst. Vi gör helt enkelt musiken vi själv vill höra. Aggresivt, frustrerat. massvis av attityd, men med en jävla känsla. Vi hoppas att folk som hör oss blir intresserad och vill höra mer, så att dom kan förstå genialiteten i det vi skapar. Vårat mål är ju att nyskapa punken. Att göra nåt helt nytt men med punkens själ och hjärta intakt. Men i ärlighetens namn bryr vi oss inte nämnvärt om folk inte gillar oss heller, vi gör som sagt musik vi själv vill höra! Vi vet att alla stekande häftiga retrorockers i den flashigaste staden i sverige, dvs sundsvall, tycker att vi är katastrofala. Men vi vet ju att det är dom som är katastrofala så det gör oss inte ett jävla skit!

Ja, hur man skulle uppleva en spelning med oss är jävligt svårt att svara på iom att jag själv inte upplever utan genomför den. hehe, men det jag hoppas och tror är att man är tagen efteråt. Man ska ha en kännsla att man varit med om nåt riktigt jävla häftigt. Vi vill ta vår publik med storm.
 
Gör reklam här, för alla sätt att kontakta er for bokningar etc.

Ni kan absolut maila oss på facebook, via vår hemsida eller på prup0@hotmail.com

Men det är roligast om vi får telefonsamtal, så ring gärna 0705775039!
 
Har ni något övrigt ni vill tillägga?

Vår skiva kommer snart. Det kommer bli storslaget, håll ögon och öron öppna som fan. Släpps på spotify direkt då den är färdigställd!

Stort tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar