söndag 2 juni 2013

Ligisterna och DERBY STHLM på Skål! (Klubb Antisocial) 2013-05-26

Klubb Antisocial var som vanligt en mycket angenäm upplevelse där baren tömdes så pass rejält så att krogen har stängt tills nästa alkoholleverans (vilken redan har varit). 

Ligisterna inledde kvällen. Jag har av någon anledning inte sett dem förut, vilket är lite märkligt då de enligt en bekant har spelat en massa live i Stockholm, även fast de på senaste tiden har tagit en paus för att vara pappor. Det var hur som helst ett riktigt bra gig med ett riktigt bra band. Mycket bra låtar och skön attityd i en bra mix.

DERBY STHLM gjorde även de en bra spelning och fick med sig publiken på ett bra sätt. Deras egna låtar, där Lönsam var bäst, rundades av med ett par covers på Tredje Könets Spindlar och Ebba Gröns Radion. På den förstnämnda blev de gästade på scenen av Nico från Sans Sursis som framförde låten på franska. Det var grymt, även om baguette-mannen kanske var van vid ett lite långsammare tempo. Den senare låten framfördes av stora delar av publiken som tog plats på scenen, där ett par medlemmar från Psykbryt kanske var mest framträdande.


Någon annan har skrivit att Klubb Antisocial är Stockholms bästa punkklubb, vilket jag måste hålla med om. Det är genuint intresserade människor som arrar och det är en bra blandning på band och publik. Jag personligen hoppas på att det blir än mer blandning på publiken då vissa delar av huvudstadens punkscen inte verkar ha hittat dit ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar