onsdag 25 september 2013

Intervju - Ligisterna

En intervju som besvarades för ett par månader sedan. Sånt händer. Svaren är i alla fall från bandet Ligisterna, ett - för er som inte känner till det - jävligt bra Stockholmsband.
Stulen bild från Facebook.
1. Vilka är Ligisterna? Vilka spelar i bandet och vad har ni gjort tidigare i musikväg?

Mange - Trummor, Kabbe - Bas, Nicke A - Gitarr och sång Nicke B - gitarr. Sen körar alla lite som dom vill. Mange spelade i Kvalster och spelar gitarr samt sjunger för närvarande också i Greta Kassler. Kabbe sjöng tidigare i Sista skriket, Nicke A spelade trummor i Nödvärn, Nicke B Spelade i sin ungdom trummor i Drunx Incharge vilket även Nicke A gjorde mot slutet.

2. Hur länge har ni funnits och vad har ni hunnit med?

Ligisterna har en lång och komplicerad historia. Det började som ett plojprojekt för många år sen av Nicke A och den föredetta basisten Oskar. Det spelades in och lades upp massa låtar med midi-trummor på nätet. Ett par år senare så anslöt sej Mange och det blev ett seriöst band. Vi släppte några demos och var med på samlingen "Inför ett sådant argument måste jag naturligtvis böja mej". I Oktober 2011 släppte vi vårt debutalbum och då med den sättning vi har idag. Efter det har vi vart med på några samlingar och släppt en julskiva, samt haft ett gäng spelningar runt om i landet.

3. Vad finns det för ambitioner i bandet? Vad har ni för planer?

Ambitionen/planen är att få spela musik och ha kul vilket vi redan gör. En ny skiva är inplanerad och har börjat repas inför. Senaste året har vi gått på lågvarv på grund av pappaledigheter men hoppas köra på lite mer till hösten med ny skiva och nya gig.

4. Vad handlar era låtar om? Vart får ni inspiration ifrån?

Stulen bild från Facebook.
De flesta låtarna har ett stänk av vardagsrealism och handlar mycket om det vi ser och gör. Självklart finns det undantag. Många av låtarna har politisk bakgrund även om vi försöker att inte vara ett pekpinneband, utan snarare ägna oss åt samhällsinformation.


5. Hur låter ni?

Vi låter bra. Melodiös 4-taktspunk i 80-talsanda med en del plinkande.

6. Vad lyssnar ni på för musik? Vilken svensk punk?

Vi lyssnar alla på väldigt blandad musik, överhängande rock och metall. Samma med svensk punk. Allt från Moderat likvidation till DLK.

7. Vad tycker ni om den svenska punkscenen? Är den delad eller sammanhållen? Hur ser det ut lokalt, där ni håller till?

Punken är extremt splittrad och förvirrad vilket den alltid varit. Inte många crustare som dyker upp på trallspelningarna eller tvärtom. Men så har väl punken varit sen den kom. Ofta känns spelningar och lokaler väldigt nischade vilket känns tråkigt då vi gillar allt och antar att vi inte är ensamma om det. Om alla fick spela på alla ställen skulle antagligen utbudet bli lite större för både publik och band. Med det här måste vi även ge en eloge till Sörling för "Turist i tillvaron" samlingarna.

8. Hur får man tag på er för att t.ex. boka gig?

Man kan få tag på oss vi vår hemsida Ligisterna.se skicka mail på info@ligisterna.se eller på facebook (Ligisterna).

9. Har ni något som ni vill tillägga?

Känns livet trisst? var en ligist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar