torsdag 19 juli 2012

TillNyktringsEnheten - Gangland Njurunda (Cd - DIY?)

Så här står det i bookleten:
"Detta phonogram är det officiella soundtracket till filmen 'Gangland Njrunda' med undertiteln 'Den förlorade generationen'. Det är en opolerad återspegling utav den mörka vardag som möts i gränslandet mellan bondesamhälle och småstadsförort i det karga mellansverige".

TillNyktringsEnheten verkar vara ett band på sex medlemmar (men som på den här skivan även gästas av Puncc, Bisson, A-L och Svedje-Jånas) med tre tidigare alster i sitt bagage. Den här skivan skickades till mig av anledningen att den är "väldigt mycket punk".

Första låten, Tjackhora, drar igång och låter som ett skitigt The Kristet Utseende med en synth som har drag av Dim's Rebellion typ, och det är så nära punken den här skivan kommer. Det går vidare i moll genom i princip hela skivan, med texter som berör både nonsens (för mig) och mer känslosamma ämnen. Någonstans efter spår fyra (Konstapel Skithög) så börjar låtarna smälta ihop i en dyster, mid-temporöra (vilket så klart leder tankarna till Dia Psalma även fast det på det stora hela inte är speciellt likt) som bryts av med några synthslingor som ibland låter som redan nämnda Dim's Rebellion och ibland låter som Onkel Kånkel. Låten Fågel Fenix sticker ut (dock inte på ett bra vis då låten är ett ganska mediokert försökt till en stämningsfull ballad) och det gör även sista låten, Alltid med oss, som nog har den mest seriösa texten på skivan.

Jag förstår inte poängen med att lyssna på den här skivan och jag förstår inte varför den är punk. Att spela i bandet och spela in skivan var säkert kul, men att lyssna på den var närmare smärtsamt. Men likt röven är smaken kluven, det finns gratisprov på deras hemsida. Lyssna själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar