måndag 6 januari 2014

Nya Given + Låt Dom Hata Oss + Ligisterna @The Liffey (Klubb Antisocial) 2014-01-03

Året inleddes alltså med att Nya Given kommer från Norrköping och gör sin debutspelning under samma tak som Hc-akten Låt Dom Hata Oss och finfin punk från Stockholm i form av Ligisterna.

Klubb Antisocial fick alltså byta lokal igen - den här gången på grund av att någon tjurig gubbe i samma byggnad som Jamesson tycker att det låter för högt med livemusik. Ett sammarbete med Püssy A Go Go inleddes då istället och då blev det alltså The Liffey i Gamla Stan.

Nya Given
Nya Given var första bandet att underhålla en ganska blandad publik med både skinskallar, nitmongon, tuppkammar, hc-lirare, random snubbe och några andra. Det är en kvartet där sångaren förutom att just sjunga även spelar kazoo, vilket såklart får mig att tänka på The Macc Lads. Så jag älskar ju Nya Given nu. Förutom detta så är det ganska hård musik där det blandas Uk82-riff med lite köttigare och långsammare grott-Oi!. Sångaren Pontus gastar på rikigt bra med en pipa som imponerar. I övrigt var bandet tight och körde två covers (åtminstone) på Oppressed's White Flag och Combat 84's Poseur. Bra skit och jag hoppas på att få recensera lite material med bandet snart!

Låt Dom Hata Oss
Skitarga Låt Dom Hata Oss härjade loss på scenen strax därpå. Andra låtens titel, HC-Attack, summerar ungefär vad som hände. De gick upp, spelade snabbt, argt och stenhårt i några minuter (kantat med sångaren Luddes ironiska/dryga/uppkäftiga/förvirrande/tramsiga/smarta mellansnack) och försvann sedan ner för att sälja sina tröjor i regnbågens alla färger. 
Ligisterna
Sist upp var återvändarna (alltså till Klubb Antisocial) Ligisterna, som i riktig punkanda berättade att de nu hade gått runt på sin skiva Miljonprogrammet, så den reades ut för 20 spänn. Jag ångrar dock inte att jag köpte den för en hundring tidigare, för riktigt bra är den. Lika bra var de på scen, även fast jag fick intrycket av att de var lite trötta ibland. Men när hitsen radas upp en efter en spelar det ingen roll.

En alltigenom bra kväll där Klubb Antisocial återigen lyckas med att blanda olika typer av punk, både på scen och golv. Mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar