tisdag 15 maj 2012

Projekt Oi!

Ännu en intervju. Projekt Oi! från Västerås säger sitt.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Jonas - Gitarr/körsång och ölhävning. Har tidigare, bland annat, spelat i Nidhöggs Vrede, DagazHemafroditerna, För mycket Lemonade i groggen.

Linkan - Trummor/körsång och standup komik. Har tidigare spelat i Oi bandet Bullhead.

Johan - Sång/gitarr och jazzsolon och ölhävning. Har tidigare spelat i Vit Legion, Rakkas.

Joakim - Bas/körsång och boxarvatten hävare på heltid. Har tidigare spelat i Vit Legion, Rakkas.

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Bandet finns, live and kicking, i Västerås. Som ligger i Sverige.


3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Jonas och Linkan startade Projekt Oi sommaren 2010, med en enorm baktanke. Vi ville dricka bärs och ha nån vettig anledning att skylla det på.... och vad är bättre än ett lördagsrep då? Sen frågade vi om inte jocke och johan ville vara med, så dom kom in i bandet nån månad senare. Sen var vi ett komplett band.
Vi bestämde att vi skulle lira nån slags punk/Oi/Rock, med våran förtjusning till öl som tema i texterna, och även våran avsky mot bratsen som bränsle.... Vi skulle, så gott det gick, skriva låtar för skoj skull, inget politiskt eller andra tunga ämnen.

Vi har spelat in ett demo, med 5 låtar på, som går att lyssna på myspace.com/projektoi .Men just nu i skrivande stund så letar vi studio för att spela in våran första fullängdare. Kommer bli kanon kan jag bara säga!!

Anekdoter och kuriosa säger du? Hmmm, ja. Vi gjorde ju ett jävla framträdande på Power Meet förra sommaren. Spelningen som gud glömde. Det började med att hela bandet hade suttit och supit hela dagen och drog ner till Power Meet framåt kvällen. Vi hamnade på nån kamping, och helt plötsligt stod en stor buss med en scen där. Och bandet som skulle lira var försenade, så dom hade inte kommit ännu. Så vi slog våra fulla skallar ihop och tyckte att det var en superb idé att vi skulle spela istället. Vilket vi gjorde, eller försökte göra...
Strömmen gick, strängarna på gitarrerna gick av, inte ett ackord var rätt, sångaren stod mest och vrålade. Och så avslutade sångaren med att snubbla in i trumsettet så trummorna flög all världens väg. Bowling med trumset.... typ.... Då tyckte vi att det räckte och drog vidare. Power Meet bussen, vi ses väl nästa år? hahaha

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?
 
Helt klart kärleken till öl. Hatet med bratsen.

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi spelar nån slags punkrock i Oi tappning. Vill vi att det ska låta som iaf, vet inte om vi lyckats, haha. Skit svårt att komma på nån/nått band som vi skulle låta som. Vi låter väl som de flesta band i denna genre, fast lite bättre bara... så ta å lyssna på våran kommande skiva och gör din egen uppfattning istället.

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Kolla in youtube för live gigg och demo låtar, finns även på myspace. Skiva att köpa kommer om ett tag.


7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Vi har inte haft så extremt många spelningar. Vi har vart i Borås, Nyköping, Västerås och Gävle än så länge. Svårt att få tag på schyssta gigg. Scenen är ju så jävla PK så man skiter på sig. Vi har stött på en hel del motstånd av det politiska slaget, konstigt nog, eftersom vi enbart sjunger om fylla, brats och skitnödiga PK tomtar... Så varför vi skulle drabbas av nån slags politisk diktatur är vi totalt oförstående för. Annars skulle vi gärna besöka Göteborg och Stockholm! Hade blivit ett kanon gigg kan jag lova!!
 
8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Battle Scarred, Unit Lost, The Kombatants, Perkele och Gatans Lag får vi nog svara som några riktigt sköna band!!
 
9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? Hur ser sammanhållningen/splittringen ut anser ni?

Som vi pratade om lite i fråga 7, så är det ju det här med politiken. Lägg ner den där jävla hysterin om höger-vänster extremism. Är inte punken/Oi:en till för att ha kul?
Debattera kan ni göra på Aftonbladets för moddifierade twitter sidor.

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Dropkick murphys, Cock Sparrer, the real McKenzies.
 
11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Gå antingen in på våran Facebook sida, eller myspace.com/projektoi. Eller för den som är snäppet latare än så, maila projekt_oi@hotmail.se

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Får citera en the Bussines låt  "Love your women and drink some beer!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar