tisdag 18 december 2012

Attentathelg i Göteborg - Gig och film

För den som är extra sugen på Attentat, som man ju är till och från (mest till), så är helgen 9-10 mars något att längta till. Den 9 mars spelar de nämligen (även om valet av förband drar ner lite på förhoppningarna), efter att då ha släppt ett nytt album som just nu kallas för Fy Fan. På söndagen visas en dokumentär om bandet. Dokumentären kommer så småningom att släppas på dvd. Läs nedan för mer detaljer:"Äntligen! Attentat spelar på nya Pustervik vid Järntorget lördagen den 9 mars 2013 för att inviga sitt nya album "Fy fan".
Räkna med ett antal hemliga gäster på scen denna speciella kväll!
Det blir första gången punklegendarerna står på en scen i Göteborg sedan hösten 2010 då man fyllde Musikens Hus till sista ståplatsen med hoppande punkare.
Förband blir högoktania rock and roll maskinen Silver Silver, www.facebook.com/pages/Silver-Silver/199478373399217?ref=hl
(med Thomas Silver ex Hardcore Superstar) som precis har släppt en ny singel. Upplagt för en minnesvärd kväll med andra ord.

- Vi har längtat, och intresset är ju på topp. Det har varit ett evigt tjatande om "skall ni aldrig spela i Göteborg igen" sedan ett par år tillbaka.
Vi är hur peppade som helst på att få spela våra nya hits för göteborgspubliken.
Men självfallet kan vi heller inte att undvika en och annan punkklassiker som till exempel "Ge fan i mej" eller "Unga & Många", säger sångare Mats Jönsson.

Attentats första studioalbum på mer än 20 år kommer enligt nuvarande planer att släppas i slutet på januari 2013.
Det blir 12 eller 13 nyskrivna låtar och arbetsnamnet är "Fy fan", men osvuret är bäst. Just nu återstår mix av fyra eller fem låtar.

- Det har varit en fantastisk resa att spela in dessa låtar. Kreativt, lärorikt och roligt.
Jag längtar verkligen efter releasen och att få visa upp vad vi faktiskt skapat, säger trummis Paul "The Beat" Schöning.

Samma helg kommer "Glöden slocknar aldrig", filmen om Attentat, att premiärvisas offentligt.
Pustervik är platsen att vara på för den nyfikne söndag den 10 mars kl.13.00.
Räkna med intervju av filmskaparen Jonas Nyström, www.jonasfilm.com, och Attentat kring filmprojektet, samt att Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Paul
drar en eller två punkpärlor akustiskt i samband med premiärvisningen.
En perfekt helg i Göteborg med punk och Attentat alltså.

- Filmteamet är mitt uppe i klippningsarbetet, och jag kan redan nu lova att det blir en intressant film.
Bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på. Det är underhållande redan att bara vara i attentatfamiljens närhet, säger Jonas Nyström.

Filmen är 75 minuter lång och de flesta platserna på Pustervik som erbjuds är ståplatser. Det kommer endast att finnas ett mindre antal onumrerade sittplatser i baren.

- Det blir speciellt och häftigt med en stående publik.
Det är ju punk, kan folk stå och se fotboll kan de stå och se den här filmen!
Vi blandar dokumentärt material med Attentat från 70- och 80-talet med nutida bilder från inspelningsstudio, konserter, intervjuer och andra tillfällen då det händer saker kring killarna, säger Jonas Nyström.

Biljetterna till punkkonserten släpps tisdagen den 23 oktober kl.10.00 på www.pustervikbiljetter.com och www.ticnet.se och då är det bråttom.
De första 100 biljetterna ger nämligen även fri entré till "Glöden slocknar aldrig" på söndagen. Från biljett 101 gäller konsertbiljetten endast till konserten.

Biljetterna till konserten kostar 180 kr + förköp, oavsett om du hinner få en av de första hundra biljetterna eller inte.
För den som inte hinner köpa en av de hundra första biljetterna, men ändå vill se filmen, kommer det längre fram att släppas ett mindre antal biljetter till "Glöden slocknar aldrig" för 8o kr + förköp.
Till sist: konserten på lördagen den 9 mars kommer att filmas och finnas med som bonus på DVD-utgåvan av "Glöden slocknar aldrig"."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar