måndag 6 maj 2013

Utplånad + NollKompetenz + Manics @Klubb Antisocial #4 på Skål! (2013-04-27)

Fjärde renodlade Klubb Antisocial bjöd på tre band och efter lite om och men var de tillbaks där de hör hemma, på Skål!. Det var tre band som spelade väldigt olika sorters musik och med väldigt olika attityd.

I Dj-båset fanns Dj Vladimir som spelade en bra blandning av bra låtar som man inte har hört förr och på ovanvåningen fanns Kjell Hell repersenterade med skivor och t-shirts till försäljning.

Utplånad, som tills ett par veckor innan spelningen hette Dissocial, öppnade av live-akterna. Det manglades på i en halvtimme med lite korta kommentarer mellan låtarna, lite inbördes tjafs och en frontfigur som kanske inte var helt bekväm i sin position, med ryggen mot publiken under större delar av setet. Bra var de i alla fall, även om det var svårt att urskilja texterna.

Basisten i Utplånad och publik
NollKompetenz från Finspång var därnäst på scenen, som de ansåg vara för liten för två gitarrister, så sångaren lät gitarren vara och koncentrerade sig istället på, ja, sången. Det fanns kanske inte heller här en enorm självsäkerhet på scenen men musikaliskt levererades det. Det finns för få band som spelar den här typen utav punk tycker jag. Jag vill se mer av dem snart.
NollKompetenz

The Manics hade mest säkerhet och var utan tvekan tightast. Det var, som förväntat, ett mycket mer professionellt uppträdande på gott och ont. Musikaliskt är det ju någon slags modsig/powerpoppig 77-punk, men de själva kallar sig, vad jag vet, inte för punk och jag skulle gissa på att de siktar högt och kanske vill slå även utanför punkens snäva kretsar. Det var bra i alla fall.

The Manics
Klubb Antisocial var grymt som vanligt och jag ser fram emot nästa med DERBY STHLM och Ligisterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar