tisdag 23 april 2013

Söder + Psykbryt + Köttgrottorna @ Kafé 44 (2013-04-18)

Det blev att skynda sig efter jobbet för att hinna till spektaklet (och hälla i sig ett par snabba öl) i tid. Först på scenen var Söder som jag tidigare bara har hört på Turist i Tillvaron #6 och som verkligen inte imponerade. Det var anledning nog för att istället släcka törsten på en närliggande sylta.

Tillbaks var jag och sällskap på Kafé 44 när Psykbryt skulle börja. De gjorde ett jävligt tight set med lite låtar från sitt album ...Och Ingen Bryr Sig Ett Jota, men också flera nya låtar, bland annat Arbetar-Klas. Senast jag såg dem så hyllade jag trummisen (Nikko) väldigt mycket efteråt, vilket jag gjorde rätt i.
Men nu kan jag passa på att belysa de andra medlemmarna lite också, för alla är riktigt jävla duktiga. Det var under en låt, kanske ovan nämnda nya stycke, som basisten (Zackarias) imponerade rejält med en avancerad basgång, utan plektrum, etc. Tobbe, (gitarr/sång) är grym på guran och alla rock 'n' rolliga riff låter så smidiga. Linus, som huvudsakligen står för sången, gör sitt med stil också, även om han inte är lika teknisk med sången som de andra med sina instrument, istället är han en bra frontman som gillar att prata mellan låtarna. Åk Hem Till Täby, Södra Latin, Det Smakar Skit och Hatlåt fick vi höra från skivan och alla tre satt som en smäck. De gjorde även en cover på Incest Brothers' låt Discofnask Mongo fick komma upp på scenen, något oförberedd, och sjunga de få orden han kom ihåg.Köttgrottorna avslutade kvällen med ett set som bestod av 50% ok musik och 50% trams. Det var mycket från den nya skivan, Totalgalet, och lite orepade bitar med bortglömda texter osv. Föregående band tog hem kvällen vad gäller tajthet och säkerhet, utan tvekan, men en del låtar med Köttgrottorna älskar man ju bara, och glömmer hur tramsiga de är. Som inledande Gravöl. Fy fan vad bra. Vi fick även höra Tjejer Är Fula (ja, klart det är trams, men det är i alla fall en riktigt låt, en svängig dessutom), Pendeltåg, Bolla Med Zlatan (ok, trams igen men jag tycker om den), Livet Är En Flaska Whiskey och Züga. Det var helt ok en tosdagskväll, nu när man lider av PSK-abstinens och vädret börjar bli skapligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar