onsdag 28 mars 2012

Derby Sthlm

Nästa band är Derby Sthlm. De har spelat en del på senaste i Stockholm och de verkar nästan vara krogen Snövit's husband tillsammans med Topper. I vilket fall som helst:

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

På leadgitarr och sång har vi Uffe, han har tidigare spelat i diverse band som Bohemia och Kabinettet. På annan gitarr och mer sång har vi Leffe. Han sjöng och speladegitarr Tredje könet när det begav sig. På bas finns Stefan, tidigare basist i Simon & the problem childs och innan spelade han trummor i Klägg. I Klägg spelade Turbo gitarr men nu spelar han trummor i DERBY STHLM och körar. Turbo har även trummat i Bårhuset och Cher Pierre &Les Pünkxz. På klaviatur har vi Jeppe. Hans musikbakgrund är tydligen hemligstämplad.

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Vi lever och verkar i Stockholm. Repar i kulverten i ett gammalt dårhus. Skriken sitter i väggarna och blir fina bakgrundskörer.

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Vi har funnits i ca ett år. Bandnamnet kom ganska naturligt eftersom vi består av AIK:are och Bajare som gick ihop i en allians mot alliansen.

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Vi hatar alliansen. Det går inte att med ord beskriva hur mycket. Bandet är väl mer eller mindre ihopslängt bara för att alliansnötterna ska försvinna från makten. Alliansen är den största katastrof som drabbat landet och Stockholm i synnerhet.

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi låter som en blandning av allt vi har lyssnat på under årens lopp. Mycket tidig punk både utländsk och svensk. Ebba grön och KSMB. Det viktiga för oss var att sjunga på svenska. Sen ville vi ha stämsång och körer.

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

Vi har en hemsida. www.derbysthlm.se
Där kan man lyssna på våra demos vi har lagt upp och om man registrerar sig så kan man även ladda hem demolåtarna. Vi håller på med att spela in en skiva men eftersom vi vill göra så mycket som möjligt själva så går det lite trögt eftersom ingen av oss är nån ljudtekniker.

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Hittills har vi bara spelat i stockholmstrakten. Vi skulle gärna spela runt om i landet. I Stockholm är det tyvärr ganska svårt att spela ute. Det finns inte många ställen för livemusik kvar.
8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Topper,Tysta mari, Monark X har väl lagt ner tyvärr.

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?  
Vi har väl ganska dålig koll eftersom vi är medelålders gubbar som har varit borta från svängen med att ta hand om familj och sånt… Men vi är mycket argare nu och istället för att bli ett coverband som spelar på nån slags punk after ski så ville vi göra nya egna låtar. För samhället har blivit mycket sämre nu  än när punken kom på 70-talet så det finns gott om saker att bli förbannade på

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Rancid, Alkaline trio, Damned, listan kan bli lång

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Skicka ett mail till info@derbysthlm.se  med ett erbjudande vi inte kan tacka nej till så

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar