söndag 4 mars 2012

The Dräperz

Jag har langat iväg ett gäng frågor till några olika band som spelar nu. Det är ganska grundläggande frågor, för att skapa en överblick över bandet. 

Här har vi The Dräperz.


1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

På sång och gitarr har vi Jimmy. På bas och kör har vi Daniel a.k.a Ingmar samt Danne på trummor. Tre pojkar i sina bästa år från Västerås.

2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

  
Bandet började som ett sidopojekt 2007 men det riktiga Dräperz började i Januari 2010 då Daniel kom med på bas-då föll alla pusselbitar på plats. Oktober samma år släpptes första fullängdaren-Praise the lord and pass the ammunition, som vi gav ut själva. Diskografin i övrigt - i skrivande stund, innefattar även ep:n Välkommen till Råby, även den utgiven av oss själva. På skivfronten ligger vi lågt just nu men vårat mål är att en vacker dag få våra låtar förevigade på vinyl.  I mitten av 2011 tog det verkligen fart och vi hade turen att få spela med storheter och trotjänare som Asta Kask, De lyckliga Kompisarna och Dia Psalma samt flertalet intressanta akter som garanterat kommer göra STORT väsen av sig, som t.ex Jailbreak Academy, Always War och  The Manics.  Angående anekdoter och kuriosa så...."what happends on the road-stays on the road", men vi kan avslöja så mycket att vi nog är ett av de trevligaste banden som finns.
 
3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?
  
Det som driver oss är vår kärlek till 80-tals punken och vi tyckte vid bildandet att det saknades inom punkscenen. Så att vi tog tag i det själva. Vad som driver oss, förutom vårat obeskrivliga hat mot Kikki Danielsson, är att se hur långt vi kan gå och vad vi kan komma undan med.

4. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.
 
Vi försöker förvalta arvet efter Asta Kask, Strebers och The Past. Angående subgenres så undviker vi i det längsta att kategorisera oss själva, det finns för många subgenres och punkscener, det gör att det ibland känns väldigt splittrat-låt oss kalla punk för punk-det räcker så.

5. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

 
Besök våra spelningar och köp dom där. Annars finns det enstaka låtar på reverbnation som nås via: http://draeperz.se Det finns även låtar på vår youtubekanal, inte allt men nästan. I övrigt går det utmärkt att beställa direkt från bandet: contact@draeperz.se
 
6. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

I princip hela Mälardalen är avverkad, och speciell stad-finns det el så kommer vi, alla städer vi inte varit i är lockande.

 7. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?
 
Det finns löjligt många bra punkband i landet, så det skulle ta för lång tid att räkna upp alla men ingen nämnd-ingen glömd. Fast ni som har en speciell plats i våra hjärtan vet det förmodligen redan, hoppas vi.

8. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?
 
Generellt- se fråga nummer 4. 
 
9. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?
 
Några band som ligger oss varmt om hjärtat är Stereo Dynamite från Freiburg, Zeke från Seattle och ett band som verkligen slog undan fötterna på oss nyligen då vi såg dom live är Kingdom från Flyers hemstad.
 
10. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.
 
Maila oss på contact@draeperz.se Vi svarar snabbt och kommer förmodligen kunna komma, alltid öppna för förslag, det finns inga problem-bara lösningar. Det är alltid bra att locka med öl för vi är törstiga djävlar.

11. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Vi ställer mer än gärna upp på gigs och arrangemang mot nazism och rasism i alla former, då kommer vi mot endast reseersättning-inget gage. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar