lördag 17 mars 2012

Prins Carl

Här kommer ännu en intervju. Med Prins Carl den här gången. Det är sångaren/gitarristen Stefan som svarar på frågorna.

Som nämns nedan är de snart aktiva med uppföljaren till debutalbumet New order.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Johan Andersson sjunger och spelar gitarr i bandet. Han tidigare bland annat lirat i Jamborees och jobbar som rörmokare. Hans favorit mat är blodpudding med ketchup och han älskar Army Of Lovers. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han att träna, han vill en vacker dag kunna springa lika fort som en bil.

Björn Andersson spelar bas i bandet och är bror till Johan. Han har tidigare lirat i bland annat Bellyhose o Löst Folk, jobbar som dögrävare. Hans favorit mat är fransk pasta med lingon och han älskar James Blunt. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han att leka krig, vill bli lika bra på att fäktas som Peter Pan.

Micke Ringström spelar trummor i bandet. Har lirar också i bandet Roadkill Joey och jobbar som service operatör. Hans favorit mat är soltorkade bananer med vitpeppar och han älskar basisten i bandet Bryan Adams. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så gillar han breakdans, han har kanske Västerås bästa "freaz stand".

Stefan Olovsson spelar gitarr och sjunger lite i bandet. Har tidigare lirat i bandet Yellow Hanky och jobbar också som dögrävare. Hans favorit mat är fylld gås och han älskar allt som har med Melodifestivalen att göra, det som inte är schlager det skaver är hans motto. När han inte spelar i Prins Carl eller jobbar så samlar han på gummisnoddar, hans favorit gummisnodd är en blå som han haft länge.

2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Bandet har funnits sen 2001 (tror jag) och har haft lite olika namn tills namnet Prins Carl vart permanent. Fast det är på senare år vi kommit igång ordentligt med spelningar och förra året släppte vi vårt debut album New Order. Vi håller just nu på att spela in ett nytt album som kommer att släppas senare i år och det är snack om en Tysklands sväng till hösten. En lite kul grej kanske är att (ska försöka få det här korrekt nu). Björn och Johan är bröder, Johan är tillsammans med Stefan syster, Björn är tillsammans med Stefans ex-flickvän, Stefan och Björn jobbar med varandra, Stefan är olyckligt kär i Björn och Johans kusin och Micke cyklar.

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Att man (om man har tur) får dricka gratis bärs på spelningarna, så länge det är så kommer nog Prins Carl att finnas.

4. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Bästa är ju absolut att bara lyssna på oss och bilda sin egen uppfattning om vad vi lirar. Men för dom hörselskadade så lirar vi punk/rock n roll typ. Bandet Ramones har kommit på tal förut.

5. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov?

New Order finns att köpa här: http://www.noiseofsweden.se/ där kommer man även kunna köpa vårat nya album när det släpps. Annars finns vi på Spotify eller så kan man checka in: http://prinscarlpunk.blogspot.com/

6. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet?

Nja än så länge (om jag kommer ihåg rätt) har vi lirat i Västerås, Enköping, Stockholm, Göteborg, Södertälje, Uppsala och Karlskrona. Vi kan lira i vilken stad som helst, spelar ingen roll. Bara att höra av sig om ni vill att vi ska komma o lira!

7. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Finns många.. några är The Dräperz, 2nd Pint, Stick o Brinn och Slaktrens,

8. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Finns en jävla massa band och folk som skriver och så sig. Och det är ju skitbra men iaf vi har väldigt svårt att få spelningar. Men den svenska punk lever ju iaf i högsta grad.

9. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Evil Conduct är bra. Sen tycker jag alla borde checka in Nashgul från Spanien, grymt bra grindmetal mangel

10. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Det är bara att skicka ett mail till prinscarl@gmail.com så fixar det sig

11. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Håll ögonen öppna efter vårt nya album och köp gärna vårt gamla album New Order. Boka oss satt vi får lira lite och checka gärna in vår sidan för musik, filmklipp och massa mer info: http://prinscarlpunk.blogspot.com/Tack som fan för denna frågestund och hoppas alla får det bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar