söndag 25 mars 2012

Spotlicks

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet (vem spelar vad, vilka andra band har de spelat i osv), på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.

Spotlicks består av:

Staffan på trummor och sång/stödsång. Han har bland annat spelat i Kurt i Kuvös, Hux Flux, Browneye, The Crooks och Stajnas Lobos. Staffan är från Skänninge och jobbar med utbildning och ägnar all annan tid åt att gå på konserter, hålla på med foto, gå på bio, gå på loppis och försöka komma ifatt med alla skivor, böcker, fanzines, brev och mail som inte hunnits med ännu.  

Rikke spelar bas och körar, och han har bland annat spelat i Sighstens grannar, Bong Hit, HCHC, och spelar numera bas i Makabert fynd. Rikke jobbar i IT-branschen och vantrivs med det. Annars spelar han gitarr och bas. Till det blir det oftast folköl. Andra intressen är att gå på konserter och lyssna på skivor. Han tycker om att vara lite lagom onykter. Ibland läser han en bok om exempelvis klimatförändringar, punkrock eller gamla mosslik. 

Elin spelar gitarr och sjunger/körar och har hittills gjort de flesta av låtarna i bandet, men Staffan och Rikke börjar komma ikapp henne på det planet.  Hon har mest repat på kul innan Spotlicks. Elin är lärare och kommer från Luleå, men har bott i Stockholm ett tag nu. På fritiden umgås hon med sina två söner som hon har hand om varannan vecka. Hon gillar även att simma. 

2. Var finns bandet beläget geografiskt?

Vi finns i Stockholm.  

3. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul.

Vi började spela tillsammans vintern 2010. Vi har själva släppt en EP med fyra låtar våren 2011 på mög records/really fast records. Sen är vi med på tre olika samlingar: Turist i tillvaron vol1 med låten ”Du feta barn”,  The collective underground vol 2 med låten ”Tunneln” och på Ghettoblaster from hell vol1 med låtarna ”Fatta att du duger” och ”Felsök”. Vi är aktuella med albumsläpp nu under året, vi har bara lite pålägg och mixning kvar, sen skickas det in på pressning, det lutar åt att två vänner kommer att finansiera skivan. 2011 hade vi en liten Europaturné, då vi spelade i Holland, Frankrike och Belgien. 

4. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så?

Många av låtarna handlar om att känna utanförskap, mobbning och förtryck, vi har ett budskap att alla är lika mycket värda. Sen har vi låtar som inte handlar om någonting egentligen, och ganska många låtar som handlar om uppbrott, separationer och livskriser.  

5. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas.

Vi spelar grundskolepop/punk med skrammelbild.  Vi brukar få höra att vi låter som gammal punk, band från 77-82, killed by death. Däremot brukar folk tycka att det är svårt att säga att vi låter som något annat band, en del refererar till Vånna inget, Knugen faller och Masshysteri

6. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov? 

Man kan köpa skivor via vår e-mailadress, som är spotlicks@gmail.com  .Sedan går det att lyssna via spotify, vi ska försöka få ut vår EP där också. Man kan också lyssna på www.myspace.com/spotlicks  

7. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet? 

Vi har bara spelat i Stockholm. Vi spelar gärna i andra städer, vi har mejlat runt men verkar vara svårt att få spelningar. Nu i maj ska vi spela på L’orient i Linköping, något vi ser framemot. 
Om man vill boka oss så är det bara att mejla oss på vår gmail.  

8. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag?

Oj, det finns en hel massa bra punk, man kan ju lyssna på Turist i tillvaron-samlingarna som släpps, de täcker ju upp hela landet, med en massa olika genres inom punken. Kul också att det finns band som hållit på länge som ännu levererar.  

9. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt?

Vi tycker att den är bättre än någonsin, finns en massa bra band. Skulle vara kul om det ordnades fler spelningar/festivaler inom genren.  

10. Vad finns det för bra, aktiva, punkband i övriga världen?

Ett band som vi alla i bandet gillar är M.O.T.O, men det finns ju en hel massa bra band, vi kanske inte har jättekoll om de ännu håller på eller har lagt ner. Rikke gillar japanska band såsom Crude, Razors Edge men även Ketchup Mania fast det är sönderproducerat dravel. Rikke vill också tillägga att Crustscenen världen över är lite inmålad i ett hörn. Men han följer den ändå. Mangel är bra. 

11. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam.

Det är bara att mejla oss på spotlicks@gmail.com, vi kollar mejlen i stort sett varje dag. Det går också bra att komma fram och prata med oss på spelningar etc.  

12. Något som ni i övrigt vill tillägga?

Tack så mycket för visat intresse. Ska bli kul att läsa övriga bands intervjuer i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar