tisdag 13 mars 2012

Kronofogden

Jag har langat iväg ett gäng frågor till några olika band som spelar nu. Det är ganska grundläggande frågor, för att skapa en överblick över bandet. Och ja, det är två stycken "fråga 3". Ett misstag. Nu är det dags för Kronofogdens tur.  Det är Mille som svarar på frågorna.

1. Presentera gärna medlemmarna i bandet, på vilket vis, och hur utlämnande, ni vill.  

Arvid Karlsson på sång. Hjärnan bakom nästan alla texter. Man kan kalla honom för bandets fader och bränsle! Johan Ek på gitarr. Mannen med skils och resurser. Han spelar gitarr som en gud och mixar våra inspelningar till perfektion. Henrik Zacco på bas. Bandets lugnande själ med sinne för mode och melodi. En väldigt bra kille med talang! Mille Zacco på trummor. Sprätten i bandet som jobbar som clown och inte bangar för lite spex. 

 2. Hur länge har bandet funnits, har ni släppt något (och i så fall vad) och är ni aktuella med något nytt? Skriv några rader om bandets övriga historia. Anekdoter och kuriosa är kul. 

Bandet grundades 2009. Det var Arvids idé om ett punk/hardcore-band som skulle lira arg musik med inspiration från Vilhelm Moberg. Vi fyra var sedan tidigare bekanta/kompisar och kom igång bra. Vi började med att spela in fyra låtar på direkten. Jag antar att alla kände att vi hade något på gång redan från början. Vårt roligaste minne tillsammans måste ändå vara när vi spelade på Kanalrock i Horten, Norge. Det är en jättetrevlig punkfestival i Norges fattigaste kommun. Dom tog hand om oss som bara väldigt snälla människor kan göra. Vi fick spela båda dagarna och var även med på fotbollsturneringen, vilket var bajakul! Ett hett tips: Kanalrock 2012. Vi har varit med på Hoten från underjorden vol.4, Ghettoblaset from hell vol.1 och Turist i tillvaron vol.1. Sedan gjorde vi en promoskiva 2010 innan vi släppte vårt album "Rid i natt" 2011 på cd och kassett. Vi är nu aktuella med en split-vinyl 12" med Inkvisitionen (GBG). Den plattan kommer ösa sönt så håll ögonen öppna efter den! 

3. Är det något speciellt som driver er som band, förutom just musiken? Hat eller kärlek mot/till något/någon eller så? 

Vi har inga särskilda politiska texter eller så. Politik är ju annars något som driver många punkband. Det som driver oss är nog ändå musiken i sig. Det som inspirerar till texter är mycket... Bl.a. tristess, störiga personer, kungen och samhället. Vi vrålar aldrig "hata moderaterna", även om vi kanske gör det. Dock vrålar vi i en låt, "moderater är punx". Dom är fan punx hela bunten. Reinfeldt lyssnar ju på Da Buzz. 

3. Beksriv hur ni låter. Jag vet att många drar sig för att använda sub-genres, men för att beskriva soundet så använd gärna någon etablerad sådan, eller hitta för all del på en egen. Jämförelser med andra band, nutida eller sedan länge döda och begravda spelar ingen roll, uppskattas. 

3.? Många säger att vi låter lite som Totalitär blandat med Missbrukarna. De båda banden är också från Hudik, folk kanske har dålig fantasi när dom förklarar hur vi låter. Men hur som helst kanske det kan vara en bra beskrivning. Lite flängig punk/hardcore... kanskä? 

4. Var kan man köpa eventuella skivor eller, på nätet, få sig ett smakprov? 

Vill man köpa split 12an med Inkvisitionen så är det bara att mejla: svartefogden@hotmail.com. Besök www.kronofogdenband.blogspot.com för att lyssna på låtar och kika på bilder etc. 

5. Har ni spelat mycket runt omkring i landet? Finns det någon stad i Sverige som ni skulle vilja besöka med bandet? 

Vi har hittills inte spelat så hemskt mycket live tyvärr. Hudiksvall kan vara fel stad att vara rotad i faktiskt. Hade vi bott i Malmö hade det kanske varit en annan femma? Dom tre feta städerna vore ju roligt att spela i, Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har bara spelat i Hudiksvall, Gävle, Uppsala, Horten och Näsviken. Boka oss någon gång för fasen! 

6. Vad finns det för bra punkband i Sverige idag? 

Det finns en hel jädrans drös av punkband i Sverige idag och många är bra. Våra gemensamma favoriter lär väl vara Makabert Fynd, Massgrav och Inkvisitionen. Några personliga favoriter för mig (Mille) är Fy Fan, Skitkids, Kamikatze, Avfart 33(!) och så måste man väl nämna Hårda Tider också. Men allvarligt... Lyssna på Avfart 33, bra band. 

7. Vad anser ni om Sveriges punkscen i övrigt? 

Punkscenen är ju ganska stor nu för tiden. Tyvärr är det väl lite väl mycket fokus på Göteborg och Malmö. Är man från Umeå får man ju också automatiskt en stämpel som "så jävla fett!!". Men vi jobbar på fortfarande i Arga Hudik och hoppas att vi någon dag blir lika häftiga som resten. 

8. Hur ska arrangörer göra för att boka er? Passa på att göra reklam. 

För att boka oss är det bara att mejla svartefogden@hotmail.com. Det enda vi vill ha är soppapengar, lite mat och en sovplats. Låter väl bra? Plus att vi är ett svinbra liveband... 

9. Något som ni i övrigt vill tillägga? 

Vi vill ha spelningar och besök www.kronofogdenband.blogspot.com. Ni hittar massa roligt där, inte bara våra grejor utan en massa gammal hudikrelaterad punk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar